Aviser

Presseklip: Træk stikket på Energispareordningen

Uge 5 2016

Træk stikket på Energispareordningen
I et debatindlæg i Altinget skriver Ulrik Ryssel Albertsen, erhvervspolitisk chef i FRI:

"Energispareordningen er dyr, ineffektiv, konkurrenceforvridende og ugennemsigtig. I stedet bør indsatsen rettes mod de områder, hvor vi får størst og mest effekt af de milliarder, der hales op af forbrugernes lommer". (Altinget)

Læs debatindlægget

Overoptimistiske trafikprognoser koster rådgivere milliarder
Grove overvurderinger af trafikmængden på en række infrastrukturprojekter har kostet flere rådgivningsfirmaer store erstatninger i udlandet. Adm. dir. for FRI, Henrik Garver, tror imidlertid ikke, at danske trafikrådgivere laver samme fejlvurderinger.

"Man skal jo altid kunne gå tilbage og vise, hvordan man er kommet frem til sit resultat: Man skal kunne forklare, hvilke modeller man har brugt, begrunde de økonomiske forudsætninger og fortælle hvilke prisoplysninger, man eksempelvis har fået af kunden. Men der er relativ enighed om metodikken herhjemme, selvom vi selvfølgelig også har debat om prognoserne for både Femern, Frederikssundbroen, havnetunnellen og Kattegatforbindelsen." (Ingeniøren)

5,5 mio. sikrer Værdibygs fortsatte arbejde
Da Værdibyg blev evalueret i 2014, var konklusionen entydig: Der er stor interesse for og tilfredshed med vejledningerne. Nu har partnerne bag Værdibyg (BAT-kartellet, Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, DANSKE ARK, FRI og Tekniq) og Realdania netop bevilliget i alt 5,5 mio. kroner, så arbejdet med at optimere byggeriets processer kan fortsætte frem til 2018. (Tekniq)