Aviser

Presseklip: Ingeniørmangel er et samfundsproblem

Uge 50 2015

Ingeniørmangel er et samfundsproblem
Mangel på ingeniører får danske virksomheder til at finde folk i udlandet. Men det er hverken et virksomhedsproblem eller et ingeniørproblem, det er et samfundsproblem, lyder det samstemmende fra Frida Frost, formand for IDA og Henrik Garver, adm. dir. i FRI. "Det er ikke et problem for virksomhederne, for de skal nok finde arbejdskraften. Det er et problem for vores samfund," mener Henrik Garver. (Jyllands-posten)

Regeringen skaber usikkerhed om store infrastrukturprojekter
En række medier har bragt en pressemeddelelse, hvor FRI udtrykker bekymring for udskydelsen af Femern-forbindelsen og indefrysningen af bevillingen til en ny Storstrømsbro. "Når der på den måde skabes usikkerhed om, hvorvidt de projekter, som staten er involveret i, bliver til noget, så bliver den ekstra risiko afspejlet i prisen. Virksomhederne kan ikke gemme de timer, medarbejderne allerede har brugt til senere. Det skaber usikkerhed i de rådgivende ingeniørvirksomheder og i andre virksomheder, der arbejder med infrastruktur", skriver Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (TV Øst, Bygtek, Dagens Byggeri, Byens Ejendom, Lolland-Falsters Folketidende, Alt om Teknik)

Læs pressemeddelelsen

Ingeniører vinder årets lønkapløb
3,9 pct. mere på lønsedlen end sidste år. Sådan ser resultatet af årets lønforhandlinger på de private ingeniørarbejdspladser ud, viser IDAs lønstatistik 2015. Det er imidlertid et tal, adm. dir. i FRI, Henrik Garver, har svært ved at genkende. "3,9 pct. lyder i den høje ende i forhold til det, jeg hører fra virksomhederne generelt", udtaler han og peger på, at den store efterspørgsel får ingeniørerne til at forvente højere løn, og at det presser virksomhederne, som i stigende grad opererer globalt. (Ingeniøren)

Rekruttering til branchen på Dansk Vand Konference 2015
DANVAs medlemsblad skriver, at direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører præsenterede kampagnen Engineer the future på den netop afholdte konference med over 500 deltagere. Målet med Engineer the future er at få flere unge til at vælge naturvidenskab og en uddannelse som ingeniør. HOFOR er en af partnerne, og DANVA bakker også op om kampagnen og vil lave undervisningsmateriale sammen med FRI. (danskVAND)

Vækstpakke kan give dyrere og mindre innovativt byggeri
Under overstående overskrift bringer Ingeniøren en artikel om privatisering af den tekniske byggesagsbehandling med fokus på, at innovation og byggeri vil blive dyrere, hvis forslaget gennemføres. I artiklen bringes uddrag fra FRI's høringssvar. (Ingeniøren)