Aviser

Presseklip: Rådgivere efterlyser flere digitale investeringer fra bygge-og anlæg

Uge 51 2016 og uge 1 2017

Rådgivere efterlyser flere digitale investeringer fra bygge-og anlæg
Udførende entreprenører inden for bygge-og anlæg skal øge deres it-investeringer, hvis det ikke skal gå ud over produktiviteten i byggebranchen. Sådan lyder beskeden fra FRI, der har sammenlignet rådgivernes investeringer i it med bygge-og anlægsvirksomhedernes ditto. "Det er kun rådgiverne og de største entreprenører, som leverer den nødvendige indsats. Det betyder, at den digitale omstilling går for langsomt, og vi ikke får det optimale udbytte, siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI. (Licitationen)

Den nordiske rådgiver-superliga styrkes
Tendensen mod større og mere slagkraftige rådgivervirksomheder stiger. Danske ingeniører rykker længere op i den europæiske elite målt på omsætning og antal medarbejdere. Det viser Svensk Teknik och Designs (STD) netop udgivne Sector Review, der rangerer en række europæiske virksomheder i forhold til omsætning og antal medarbejdere.

"Den bølge af opkøb og fusioner, vi har været vidne til de seneste år, viser, at danske ingeniørvirksomheder har formået at vokse hurtigere end markedet generelt", vurderer Henrik Garver, adm. direktør hos FRI. (Børsen, Licitationen, Finans.dk, Building Supply, Byggecentrum, Estate Media)

Offentlige projekter trækker læsset for ingeniørerne
De rådgivende ingeniører er tilbage på sporet med en omsætning i 2013 på lidt over 21 milliarder kroner og en vækst i bundlinjen på over 200 procent. Det viser en ny analyse af branchen, som Berlingske Research har udarbejdet. I analysen indgår de tre senest tilgængelige årsregnskaber fra 36 virksomheder i branchen, hvor udviklingen fra 2011 til 2013 bliver gennemgået ved hjælp af nøgletal både fra den enkelte virksomhed og fra branchen som helhed. Udover årsregnskaberne bygger analysen på et interview med Henrik Garver, adm. direktør i FRI, hvor man blandt andet kan læse om, at ordrebogen har ændret sig lidt de seneste år, fordi offentlige projekter i højere grad trækker læsset, at beskæftigelsen vokser, at lønningerne stiger moderat, samt at de rådgivende ingeniører fortsætter den internationalisering, som har kendetegnet branchen siden år 2000. (Berlingske)