Aviser

Presseklip: Gode takter i Udbudsloven - men udbud kan struktureres bedre

Uge 51 2018

Gode takter i Udbudsloven - men udbud kan struktureres bedre
Børsen bringer en artikel om, at Udbudsloven kan afhjælpe store budgetoverskridelser, fordi aftalevilkårene skal offentliggøres på forhånd. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver mener imidlertid ikke, man er i mål endnu. "Vores anbefaling er, at udbuddet struktureres, så der ikke bedes om for meget materiale, indsatsen for tilbudsgiverne begrænses, og at der fokuseres på de centrale punkter", udtaler han og mener samtidig, at det antal bydende, der trækkes igennem forhandlingsforløb, skal reduceres hurtigt i udbudsprocessen. (Børsen)

Danske energiråd er et hit i USA trods Trumps politik
Den samlede danske eksport af miljøteknologi til USA er inde i en god udvikling og er steget fra 4,4 mia. kr. til 4,5 mia. fra 2016 til 2017. FRI's adm direktør, Henrik Garver, har også et positivt syn på det amerikanske marked, hvor bl.a. et nedslidt el-forsyningsnet kan sikre opgaver. I almindelighed er der fokus på produktet fra rådgiverne mere end prisen, forklarer han. "Der er tale om et meget attraktivt marked. Man skal dog være forberedt på ikke at gå halvt ind, men være forberedt - bl.a. i forhold til lovgivning," forklarer Henrik Garver. Ifølge FRI-direktøren er der i mange delstater en rimelig interesse for vedvarende energi, der afbalanceres af behovet for forsyningssikkerhed. (Børsen)

Teknologisk genvej til bedre indtjening i byggebranchen
Både små og store virksomheder i bygge-og anlægsbranchen kan fremover få hjælp af et rejsehold, der hjælper med at finde og implementere ny teknologi i virksomheden. Det er Dansk Byggeri, der med støtte fra Grundejernes Investeringsfond etablerer et rejsehold af uvildige rådgivere i samarbejde med FRI, Danske Arkitektvirksomheder og Bygherreforeningen. (Jyllands-Posten, Finans, Ejendomswatch)

Efter kritik: Ændringer i energimærkeordning for boliger på vej
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har holdt flere møder med en række organisationer, heriblandt FRI, for at få indspark til, hvordan energimærkeordningen kan gøres bedre. Problemet med for mange fejl i energimærkningen har plaget ordningen i årevis og blev gjort aktuel i 2015, da en ekstern kontrol af de energimærkningsrapporter, der blev udarbejdet i 2013 og 2014, afslørede fejl i 34 procent af mærkerne. (Ekstra Bladet, Lokalavisen Assens)

Efterlysning: Klimaindsats for bygninger
Den danske klimaindsats bør indtænke effektiv brug af energien i vores bygninger. Der mangler langsigtet politisk ejerskab og ansvar, skriver FRI sammen med en lang række organisationer i en kronik i Børsen. ”Der er nok af energibesparelser at tage fat på, og de kommer ikke af sig selv. Både markedet, virksomhederne og forbrugerne har brug for, at politikerne sætter retning med både virkemidler og langsigtede målsætninger, der understøtter udviklingen mod mere effektiv brug af energien. (Børsen)

Læs Kroniken her