Aviser

Presseklip: Danske rådgiverfirmaer har nu flere ansatte i udlandet end i Danmark

Uge 6 2016

Danske rådgiverfirmaer har nu flere ansatte i udlandet end i Danmark
Danske rådgivende ingeniørvirksomheder slår deres position fast i udlandet og har nu flere ansatte i udlandet end i Danmark. Sådan skriver FRI i en pressemeddelelse.

”Årsagen til den store stigning i antallet af medarbejdere i udlandet er Rambølls opkøb af det USA-baserede rådgivningsselskab Environ med i alt 1500 ansatte. Men også stigninger i omsætningen har medført flere ansatte hos de rådgivende ingeniørvirksomheder med opgaver i udlandet. Det betyder, at der nu i alt er 13.232 ansatte i udlandet eller i udenlandske datterselskaber – en stigning på 1630 i forhold til året før. Det betyder, at danske virksomheder der er på det internationale marked er konkurrencedygtige og robuste både geografisk og på kompetencer,” siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver. (Licitationen, Alt om Teknik, Byens Ejendom, Byggeri, Bygtek, Dagens Byggeri, Idag, Building-Supply, Byggecentrum) 

Læs pressemeddelelsen

Konsulenter vil sætte offentlige indkøbere i gabestok
Altinget skriver om kampagnen UdbudsTjek. Det er dyrt og besværligt at byde på offentlige opgaver. Derfor er DI Rådgiverne, FRI og DANSKE ARK gået sammen om en ny kampagne, som skal sikre, at kommuner, regioner og stat benytter sig af mulighederne i den nye udbudslov, med henblik på at gennemføre mindre omkostningstunge udbud, ved indkøb af rådgiverydelser. (Altinget, Udbudsportalen, Den offentlige)