Aviser

Presseklip: Sløv industrialisering 4.0, fordi DK plages af ekspertmangel

Uge 7 2016

Sløv industrialisering 4.0, fordi DK plages af ekspertmangel
Danmark har i årtier haft alvorlig mangel på ingeniører og dataloger, og problemets alvor tiltager, fordi behovet øges, skriver Dorte Toft i et blogindlæg i Berlingske Business og henviser til en pressemeddelelse, hvor FRI fortæller, at medlemsvirksomhederne for første gang har flere ansatte i udlandet end i Danmark.

”Outsourcing er jo fint nok for de enkelte firmaer, men set i et samfundsperspektiv er det et kæmpeproblem, at vi ikke uddanner nok folk på disse områder. Den vækst, der flyttes ud, kommer ikke igen – jo, måske for en vis produktion takket være øget automatisering – men vidensydelser og designydelser kan ikke automatiseres på samme måde, så de arbejdspladser bevares i udlandet”, siger Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Berlingske Business) 

Certificeringsbølge skyller ind over rådgiverne
Stadig flere industrikunder indenfor olie-, gas og industri kræver, at deres leverandører benytter et kvalitetsstyringssystem. FRI-direktør, Henrik Garver mener, at certificeringer er et nødvendigt supplement til kvalitetsstyring, fordi en dansk virksomhed nemmere kan samarbejde med en udenlandsk virksomhed, når den kan vise, at den opfylder internationale ISO-standarder. (Teknovation)

5,5 mio. sikrer Værdibygs fortsatte arbejde
Da Værdibyg blev evalueret i 2014, var konklusionen entydig: Der er stor interesse for og tilfredshed med vejledningerne. Nu har partnerne bag Værdibyg (BAT-kartellet, Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, DANSKE ARK, FRI og Tekniq) og Realdania netop bevilliget i alt 5,5 mio. kroner, så arbejdet med at optimere byggeriets processer kan fortsætte frem til 2018. (Dansk VVS)