Aviser

Presseklip: Mindst 400 ingeniører blandt flygtninge

Uge 8 2016

Mindst 400 ingeniører blandt flygtninge
Antallet af asylansøgere med ingeniør-og it-uddannelser løb i 2015 op på mellem 400 og 800. Det fremgår af en rundringning til en række asylcentre, som Ingeniøren har gennemført. Stigningen i antallet af ingeniører skal udnyttes, mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører:

"Vi har danske virksomheder, der mangler denne arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt med en aktiv politik, der sikrer, at asylansøgere hurtigt og effektivt bliver matchet med kommuner, hvor de kan komme ud i fagrelevante virksomheder, fastslår Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Ingeniøren, Børsen, JP, Finans, Information, Kristelig Dagblad, Ritzau, Politiko og en lang række andre medier)

Danske ingeniører spiller vigtig global rolle
Ny FRI-rapport om danske rådgivende ingeniørvirksomheders bidrag til udviklingsprojekter i Afrika og Asien viser, at virksomhedernes involvering bidrager til kapacitetsopbygning og en udvikling af lokalbefolkningens ressourcer i modtagerlandene. (Licitationen, Byggeri, Byggecentrum, Bygtek, Byggeri, Dagens Byggeri)

Børsen bringer i forbindelse med udgivelsen af rapporten følgende citat af Henrik Garver, administrerende direktør i FRI. 

"28 pct. af de danske ingeniørvirksomheder rapporterer om en høj til meget høj vækst i deres afrikanske projektportefølje bare de sidste fem år. Denne stigning i opgaver forventes at fortsætte både i år og næste år i Afrika". (Børsen)

Virksomheder blev trimmet under krisen
Der blev under finanskrisen kigget meget på risiko og omkostninger, og dermed blev virksomhederne bedre rustet til konkurrencen, mener flere organisationer.

"Rådgiverne blev ikke helt så hårdt ramt på beskæftigelsen som bygge-og anlægsvirksomhederne, men på indtjening tog de et dyk. Krisen skabte derfor et stort omkostningsfokus samtidig med, at det ikke måtte gå ud over kvaliteten. Dermed er de danske rådgivningsvirksomheder godt rustet i de kommende års konkurrence", siger Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Licitationen)