Aviser

Presseklip: Rådgivere eksporterer flere ydelser

Uge 8 2018

Rådgivere eksporterer flere ydelser
Danske ingeniørvirksomheder eksporterer rådgivning som aldrig før, skriver Licitationen og henviser til tal fra FRI, som viser, at eksporten af ingeniørrådgivning i 2016 udgjorde 19 % af den samlede omsætning i branchen svarende til 2,4 mia. kroner. En stigning på 2 % i forhold til året før. "En af årsagerne til den internationale succes er, at danske rådgivervirksomheder er internationalt konkurrencedygtige på kvalitet og pris, og de har både kompetencerne og referencerne. Det er man klar over i Europa", siger Henrik Garver, adm. dir. i FRI. (Licitationen, Byens Ejendom, Eurodrivers, Femern.com, SundOgBælt)

Energirenoveringer på forhandlingsbordet
EU's netop vedtagne bygningsdirektiv indeholdt bindende mål for energibesparelser i bygninger, og derfor håber både Dansk Byggeri og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, at man på Christiansborg i forbindelse med de kommende forhandlinger om et nyt energiforlig, vil sætte nogle konkrete mål for energibesparelser frem mod 2030, skriver Licitationen. (Licitationen)

Udenlandske giganter sværmer om de danske tegnestuer
Intet mindre end tre af de største arkitektvirksomheder i Danmark har fået ny udenlandsk ejer i januar. Og uden at sætte navn på kan Henrik Garver, adm. dir. i FRI, godt forestille sig, at nogle af de danske ingeniørvirksomheder vil melde sig på banen. "Nogle af de ting, der er sket, kommer til at ændre markedet. Der vil være kunder, der kommer til at forvente, at de kan få en samlet leverance med både arkitekt- og ingeniørydelser," vurderer han. (Grønt Miljø)