Aviser

Presseklip: Ny formand, årets unge FRI-rådgiver og rapport om fremtidens byggeri

Uge 9 2018

Ny formand for FRI – Ib Enevoldsen, Rambøll
Efter 3 år i formandsstolen takkede Carsten Toft Boesen af som formand for FRI. Som ny formand valgte generalforsamlingen Ib Enevoldsen, der er adm. direktør i Rambøll Danmark A/S. Ib Enevoldsen blev valgt ind i bestyrelsen i 2017 og har siden fungeret som 1. næstformand. (Licitationen, Altinget, Ejendomswatch, Energiwatch, Estatemedia)

Læs pressemeddelelse

Rambøll-ingeniør er Danmarks bedste unge FRI-rådgiver 
Thomas Kruse fra Rambøll blev i går på FRI’s årsmøde kåret som Årets unge FRI-Rådgiver 2018. Valget faldt på den 31-årige ingeniør og projektchef på grund hans store samarbejds- og kommunikationsevner, dybe forståelse for den politiske kontekst og evne til at få forskellige fagligheder til at spille sammen. Evner, der blandt andet er kommet til udtryk på innovative klimatilpasningsprojekter i Danmark.  (Licitationen, Fyens Stiftstidende, Altinget, Dagens Byggeri, Ørestad Avis) 

Læs pressemeddelelse

Ny rapport om fremtidens byggeri opfordrer til handling
I de næste 40 år vil der i verden blive bygget lige så meget, som der hidtil er bygget gennem hele menneskehedens historie. Rapporten Fremtidens byggeri 2035- en foresight -analyse fra FRI giver et bud på de enestående muligheder for at skabe et bygget miljø, der matcher fremtidens behov, muligheder og udfordringer. Men det kræver både politisk handling, og at branchen tager ansvar for sin egen udvikling. (Licitationen, Byens Ejendom, Byggecentrum, Byggeri.dk, Håndbog for Bygningsindustrien)

Læs pressemeddelelse 

COWI smider en milliard efter opkøb
Ingeniørkoncernen Cowi med topchef Lars-Peter Søbye i front sætter ekstra fart på opkøbsjagten og er klar til at hive det store checkhæfte frem. Der er ifølge Henrik Garver, adm. direktør i FRI, flere ting, der spiller ind på, at der lige nu foregår mange opkøb blandt rådgiverne. "Det sætter automatisk et pres i gang, når nogle af konkurrenterne gør det. Derudover spiller ingeniørmangel også ind, og ved at købe op får man flere kompetencer og medarbejdere ind. Til sidst kommer bølgen i kølvandet på en række gode år i branchen", siger han. (Børsen, Jyllands-Posten, Finans, Ritzau, Energiwatch, Ejendomswatch)

Gigant projekter hjælper danske rådgivere til nye eksportmuligheder
Danske ingeniørvirksomheder eksporterer rådgivning som aldrig før. Og de er godt hjulpet af hjemmemarkedet.Ifølge branchetal fra Foreningen af RådgivendeIngeniører, FRI, er det især stærke kompetencer inden for infrastruktur og ikke mindst stærke danske referencer, som har sat fart i vækstmotoren. (Idag)