Aviser

Presseklip: Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri

Uge 9 2019

Kronik: Stil strengere krav om bæredygtigt byggeri
"Vi skal bygge mere bæredygtigt. Byggeriet er en stor klimasynder, men bæredygtigt byggeri er langt mere end 'blot' energieffektive bygninger. Det handler om bygningernes samlede fodaftryk på klima og miljø, det handler om bygningernes påvirkning af beboernes sundhed, og det handler om balance i forhold til et økonomisk optimalt byggeri". skriver FRI’s bestyrelsesformand og adm. direktør i Rambøll, Ib Enevoldsen og FRI’s adm. direktør Henrik Garver i kroniken i Ingeniøren. (Ingeniøren)

Læs Kroniken her

Danske aktører er med til at udvikle EU-standard for bæredygtighed i byggeriet
EU-Kommissionen er på vej med en fælles standard for bæredygtighedscertificering, som danske virksomheder, organisationer og institutioner er med til at udvikle. Standarden går under navnet Level(s) og skal tilbyde EU seks standardiserede indikatorer, som bæredygtighedscertificeringer som DGNB eller en kommende frivillig bæredygtighedsklassen kan benytte sig af. FRI er med i arbejdet sammen med Danske Arkitektvirksomheder, Green Building Council Denmark, Bygherreforeningen og SBi. (Politikens Byrum)

Ung rådgiver ligger inde med stor indsigt
Den femte unge finalist til at blive Årets unge FRI Rådgiver er fundet. Den 33-årige Jan Vig Nielsen arbejder som projektchef i Rambøll og er nomineret for sin projektledelse i forbindelse med renoveringen af Bryghusbroen i København. Han beskrives af Rambøll som højt respekteret for sine evner inden for asset management ved broer. Han har samtidig en stor indsigt og ekspertise, der gør det muligt at bevare konstruktioner med genbrug af materialer i stedet for at udskifte dem med nye. (Dagens Byggeri)

Kvalitet hjælpes frem i udbudslov
Et bredt flertal bestående af alle Folketingets partier bortset fra Enhedslisten vedtog tirsdag ændringer i udbudsloven, som indfører evalueringsmodellen, det vil sige at parametre og kriterier fastlægges i udbudsmaterialet. FRI advarede sammen med Asfaltindustrien, Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Byggeri, Dansk Industri, SMVdanmark og Tekniq forgæves inden lovforslagets fremsættelse om, at tærskelværdien på 350.000.000 kr. eksklusive moms er for høj. (Licitationen)