Aviser

Presseklip: Presset fra private trafikudbydere kræver modsvar fra DSB og Movia

Uge 11 2019

Presset fra private trafikudbydere kræver modsvar fra DSB og Movia
Lovgiverne og den kollektive trafik sakker bagud, og det får kun det private til at skrue op for konkurrencen, mens vi venter på en ny politisk plan, skriver adm. direktør i FRI, Henrik Garver i en kronik i Børsen. "Tusindvis af danskere står med en mobilitetsudfordring, der kan være med til at sende væksten ud i et slæbespor", skriver han og fortsætter: "Derfor opfordrer vi landspolitikerne til at komme med en national mobilitetsplan, der giver plads til private initiativer i god balance med offentlige løsninger. En plan, der samtidig gør Danmark klar til at udnytte de banebrydende teknologiske muligheder, som vi i FRI netop har skitseret i vores scenarierapport". (Børsen)

Læs kronikken

Eksperter om ny infrastrukturaftale: Det er at forlænge verden med brædder
Onsdag fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti en ny infrastrukturaftale. Erhvervspolitisk chef i FRI, Ulrik Ryssel Albertsen, finder det positivt, at regeringen sætter gang i investeringer, men han savner "en form for masterplan". "Ideelt set havde man sat nogle nationale mål for mobiliteten, og så målrettet investeringer og regulering herefter,", udtaler han til Politiken Byrum. (Politiken Byrum)(Politiken Byrum)

Regeringen har fremlagt en plan for noget af det, der har størst betydning for hverdagen. Så hvordan har infrastrukturen det?
I går præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti en aftale for fremtidens veje og jernbaner. Adm. dir. i FRI, Henrik Garver, mener, at planen er en smule bagudskuende: "Det er en investeringsplan, og det er også fornuftigt nok. Men det, vi savner, er, at der eogså er en strategisk mobilitetsplan." (Zetland)

MOE-ingeniør hædret som Årets unge FRI Rådgiver 2019
Peder Tor Hessellund Schiønning fra MOE modtog torsdag den traditionsfyldte pris ved Foreningen af Rådgivende Ingeniørers årsmøde, skriver flere medier. Og at det var den 33-årige ingeniør og projektchef i den rådgivende ingeniørvirksomhed MOE, der vandt, er ikke tilfældigt. Han blev tildelt prisen blandt andet med afsæt i sin første store sag som projektleder, nemlig arbejdet med DTU's bygning 310, samt for sit flair for at skabe værdi gennem brug af digitale modeller og en evne til at tænke bæredygtige og innovative løsninger med i projekterne. (Licitationen, Dagens Byggeri, Dagens Byggeri, Politiken Byrum, Bygtek)

Læs pressemeddelelsen fra FRI

Regnskaber giver anledning til et tilbageblik
I disse uger kommer en række af de rådgivende ingeniørvirksomheder i FRI med deres regnskaber, skriver adm. direktør i FRI, Henrik Garver i en kommentar i Dagens Byggeri. De regnskaber vi har set indtil nu, viser, at 2018 har været et fornuftigt år. At de økonomiske resultater har været fornuftige, og væksten stærk, er altid én af de mest umiddelbare faktorer når vi skal vurdere om et år har været godt eller skidt for byggeriet, eller for en branche som den rådgivende ingeniørbranche. ABR, certificering, arkitekter, nordisk konsolidering og bæredygtighed; det er de fem forandringer, jeg tror 2018 vil blive husket for, når vi om fem år kigger tilbage (Dagens Byggeri)

Læs debatindlægget