Aviser

Presseklip: Danske ingeniørvirksomheder eksporterer rådgivning som aldrig før

Uge 13 2019

Danske ingeniørvirksomheder eksporterer rådgivning som aldrig før
Den danske regering genopliver nu planerne om at binde Vest- og Østdanmark tættere sammen med en ny vejforbindelse for biler mellem Jylland og Sjælland. Ifølge branchetal fra FRI, er det især stærke kompetencer inden for infrastruktur og ikke mindst stærke danske referencer, som har sat fart i vækstmotoren, skriver Femern A/S i en pressemeddelelse. Store infrastrukturprojekter som Storebælt, Øresund og nu Femern-forbindelsen skaber knowhow, og den viden er guld værd for danske rådgivningsvirksomheder. (Femerninfo.dk)

Digitalisering kan være lokomotiv for nye vandteknologier
Vandsektoren kan blive mere effektiv, innovativ og bæredygtig og mindre fragmenteret, hvis man i fællesskab kan gennemføre det næste teknologispring ind i digitalisering og Industri 4.0. Det er en af konklusionerne i DTU's sektorudviklingsrapport 'Lad vand og data strømme', der er kommet til verden med bidrag fra DI og FRI samt en række andre aktører i den danske vandsektor. (DTU)

Ung ingeniør får pris for sit arbejde
Peder Tor Hessellund Schiønning fra Moe vinder Foreningen af Rådgivende Ingeniørers pris som årets unge rådgiver 2019, skriver flere medier. "Jeg kan godt lide at have indflydelse. Og at der kommer noget konkret ud af mit arbejde", udtaler Peder. (Licitationen, Byggeri, ArkByg)

Vandønsker til Danmark og verden på Christiansborg
Regulering og finansiering skal gå hånd i hånd for at udvikle d ansk v andteknologi endnu mere. Det v ar en af konklusionerne på konferencen " V and til verden" på Christiansborg, arrangeret af DAN VA, DTU, DIFRI og CLEAN. (Danva.dk)