Jens Rosenville

Rambøll-ingeniør kåret som årets unge rådgiver 2016

Jens Rosenville fra Rambøll modtager prisen som årets unge rådgiver af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Valget faldt på den 32-årige ingeniør på grund af hans innovative løsninger, tekniske kompetencer og gode samarbejdsevner, der blandt andet er kommet til udtryk på et af Nordsøens største gasprojekter for Maersk Oil UK.

”Jens Rosenville udmærker sig ved at være stærk på alle de områder, som kræves af en rådgivende ingeniør. På Culzeanprojektet, hvor Rambøll designede platformens stålkonstruktion, har han vist, at han er faglig stærk og samtidig innovativ, at han kan lede et team af medarbejdere og at han kan kommunikere med kunderne, så de forstår opgaven og specifikt ønsker, at Jens Rosenville er en del af deres fremtidige projekter. Han er et forbillede for andre unge rådgivende ingeniører,” siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI.

Ifølge Rambølls kunde, Maersk Oil, har Jens Rosenville gennem hele projektet udvist stor teknisk viden, leveret resultater af høj kvalitet og samtidig udvist særdeles store samarbejdsevner.

”Det var en sand fornøjelse at arbejde med Jens Rosenville både i en professionel og personlig sammenhæng. Hans store arbejdsindsats, tekniske viden, kommunikationsevner koblet med sine gode samarbejdsevner fortjener en særlig anerkendelse,” siger Gareth Lindsay, Lead Structural Engineer hos Maersk Oil UK.

Culzean-projektet er et af de største gasprojekter i Nordsøen og det største projekt for Maersk Oil UK til dato. Det forventes at Culzeanfeltet kommer til at producere nok gas til at dække 5 % af Storbritanniens energibehov, hvilket er i tråd med Storbritanniens mål om at øge brugen af gas til elektricitet. Projektet krævede et innovativt mindset og indebar flere ”førstegangsløsninger” for Maersk Oil. Disse løsninger omfattede bl.a. et roteret design af stålkonstruktionen, en integreret konstruktionsdel til håndtering af funderingen under installationsfasen samt håndtering af en vanddybde større end nogensinde før på Maersk’s eksisterende platforme.

”Jeg er utrolig glad og beæret over at blive kåret som årets unge rådgiver af FRI. Culzean-projektet har været et spændende og nytænkende projekt. Det vellykkede resultat ville ikke have været muligt uden den store indsats, specialviden og det gode samarbejde fra hele teamet,” siger Jens Rosenville, der til dagligt er bygningsingeniør i afdelingen for offshore i Rambølls forretningsenhed for Olie & Gas.

Kåringen kvalificerer Jens Rosenville til konkurrencen om at blive årets unge rådgiver i Europa, der afholdes af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA).

De øvrige fire deltagere, der skal repræsentere de danske rådgivende virksomheder i EFCA-konkurrencen er:

  • René C. Gundersen, senior-projektleder, COWI, Anlægsprojekter i Vesthimmerlands Kommune.
  • Jesper Zygmunt Christensen, teamchef, NIRAS, Den 'nye' klimavej i Aalborg.
  • Inooraq Brandt, gruppeleder og projektleder, Orbicon Grønland, Containerterminal i Nuuk, Grønland.
  • Kristoffer Bjerg Sørensen, projektleder. Sweco Danmark. Fremtidssikring af kritisk kølerum hos Novo Nordisk.