Pressemeddelelse: Unge danske ingeniører igen blandt de bedste i EFCA

I konkurrencen om at blive årets unge rådgiver i Europa gik andenpladsen til Danmark, som måtte se sig slået af Holland. Men de unge danske ingeniører markerer sig fortsat stærkt i den europæiske rådgiverbranche.

24. maj 2012

Den 35-årige Mette Ryom Nielsen fra Rambøll er netop blevet tildelt en flot andenplads i rådgiverbranchens europæiske ungdomskonkurrence for ingeniører, EFCA`s Young Professional Award - en konkurrence, som Danmark vandt i både 2010 og 2011. I år blev vinderen Charlotte Spliethoff fra Holland, mens Miquel Peiro Sendra fra Frankrig kom på tredjepladsen. Danmark havde fem deltagere blandt de 31 i konkurrencen, og tre kom i top 10.

"Selvom vi ikke vinder i år, er der fortsat grund til at være meget stolt af vores danske deltagere. Med sin andenplads melder Mette Ryom Nielsen sig ind i den gruppe af unge ingeniører, der kommer til at tegne fremtiden i branchen. Desuden har vi også to danskere i den gruppe, der har fået hædrende omtale: Morten Hansen fra Rambøll og Johanne Wibroe fra COWI. Der er grund til at fejre vores unge danske talenter og de kvaliteter, de bringer med ind i rådgiverbranchens fremtid," udtaler direktør i FRI Henrik Garver.

Mette Ryom Nielsen er uddannet geolog og tildeles andenpladsen for sit arbejde med metoder til at kortlægge grundvand. I regi af Rambølls Innovationspulje har hun videreudviklet metoden Magnetic Resonance Sounding (MRS) - en metode, der nu er taget i brug flere steder i Danmark og bl.a. anvendes af Miljøministeriet.

Alle tre prisbelønnede danskere er inviteret til prisoverrækkelse ved EFCA's årlige rådgiverkonference, der finder sted i disse dage i Lissabon, Portugal. EFCA står for European Federation of Engineering Consultancy Associations.

Mere info og foto.