Anne Moloney

Rambøll-ingeniør er Danmarks bedste unge FRI-rådgiver

Anne Moloney fra Rambøll er i dag kåret som årets unge FRI-rådgiver. Hun får prisen for kombinationen af stærke tekniske kompetencer og enestående projektlederegenskaber. Begge dele har hun demonstreret ved på kort tid at klare rejsen fra specialist til projektleder for det 8 mia. kroner store ”Forth Crossing Bridge” projekt i Skotland.

Igen i år var det et svært valg for dommerne at fastslå vinderen af konkurrencen Årets Unge FRI-rådgiver, da feltet var besat af unge skarpe talenter inden for ingeniørrådgivning. I år faldt valget på Anne Moloney fra Rambøll, der på et af Nordeuropas største infrastrukturprojekter har vist, at hun ikke blot er projektleder med stort ”P” men også er utrolig dygtig til at løse de komplekse problemstillinger, som hun står over for. 

”Anne Moloney har vist sin dygtighed, da hun i en ung alder fik ansvaret for et kompliceret broprojekt i Skotland. Anne flyttede sig på kort tid fra en stærkt teknisk faglig teamlederrolle til at håndtere rollen som projektleder på Forth Crossing Bridge projektet, og hun formåede ikke blot at varetage opgaven, men at løfte den flere niveauer til kundens store tilfredshed. Med sin meget høje faglighed løser hun de problemer, der opstår undervejs og endda ofte med overskud og god humor. Det er meget efterspurgte evner blandt kunderne - og dermed også hos branchen. Derfor har vi valgt Anne Moloney til årets unge FRI-rådgiver”, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI, der mener, at det faktum, at det største talent i år er en irer og uddannet på et engelsk universitet” (Imperial College i London), er et udtryk for den rivende internationale udvikling, der i øjeblikket sker i den rådgivende ingeniørbranche.

Ifølge Rambølls kunde, Forth Crossing Bridge Constructors, har Anne Moloney gennem hele projektet vist stor arbejdsmoral og en evne til at forstå det større billede uden at misse de små detaljer. Hun har formået at levere arbejde af konsistent høj kvalitet. Når et komplekst teknisk problem opstod, løste Anne Moloney og hendes team det til alles tilfredsstillelse. Kort sagt var hun en fornøjelse at arbejde med, skriver Norbert Nelz, Design Coordinator, Forth Crossing Bridge Constructors, i en udtalelse om Anne Moloney.

”Anne Moloney er den type ingeniør, der er i stand til at udrette næsten alt det, hun sætter sig for. Det skyldes blandt andet hendes stærke evner for projektledelse, hendes tekniske færdigheder og ikke mindst hendes personlighed.  Med sit internationale mindset spår jeg hende en lovende fremtid inden for den rådgivende ingeniørbranche”, siger Robert Arpe, adm. direktør, Rambøll Danmark.

Med titlen som årets unge rådgiver i Danmark følger et syv måneder langt uddannelsesprogram i ledelse, som International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) står for. Med kåringen er Anne Moloney desuden automatisk med i konkurrencen om at blive årets unge rådgiver i Europa. Kåringen finder sted i Oslo den 29. maj 2015 i regi af European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA). En konkurrence der sidste år blev vundet af danskeren Stefan Schmidt fra NIRAS.

De øvrige fire deltagere, der skal repræsentere de danske rådgivende virksomheder i FIDIC-konkurrencen er:

Steffen Enersen Maagaard, MOE Rådgivende Ingeniører A/S

Casper Krag, Rambøll 

Francesca Del Din, Rambøll

Mads Holten Rasmussen, ALECTIA