Tech Talk om “Applied AI – Beyond the hype” med Christian Holmegaard Mossing

9. maj 2019 var FRI Young Professionals inviteret til Tech Talk om “Applied AI – Beyond the hype” med Christian Holmegaard Mossing, Vice President, Planning and Digitalisation, NIRAS.

9. maj 2019 var FRI Young Professionals inviteret til Tech Talk om “Applied AI – Beyond the hype” med Christian Holmegaard Mossing, Vice President, Planning and Digitalisation, NIRAS. På talken kunne deltagerne blive klogere på, hvorfor man som rådgivende ingeniør er nødt til at forholde sig til kunstig intelligens (AI), og hvordan man skærer igennem hypen og ind til mulighederne.

MOE lagde hus til, og efter arrangementet blev der serveret drikkevarer og bagels, så der er mulighed for at networke og have det hyggeligt med andre unge rådgivere.  

Christian var en af deltagerne på Applied AI Academy 2018, som ATV har udviklet i samarbejde med Innovation Centre Denmark, Silicon Valley. Sammen med 19 andre teknologiledere fik han muligheden for at høste ny viden og inspiration i Silicon Valley fra de førende virksomheder og vidensmiljøer inden for AI. Turen var en øjenåbner, og budskaberne var klare:

  • AI rummer fantastiske muligheder og svære dilemmaer, og der er stort set ikke en branche eller et digitalt produkt, som ikke vil blive berørt af teknologien.
  • Der findes en række virksomheder i Silicon Valley, som ikke nødvendigvis er kendte for os slutbrugere, men som er meget langt fremme, både når det gælder teknologien og håndteringen af data – vi skal holde øje med disse virksomheder, for deres indflydelse er enorm
  • Flere af de disse virksomheder varsler, at de vil indgå i strategiske partnerskaber, som har potentialet til at disrupte forretningsmodeller og hele brancher - det er vi nødt til at forholde os aktivt til

På Tech Talken kom deltagerne med på Christians AI-rejse og fik et overblik over muligheder og udfordringer inden for AI. Derudover fortalte Christian om, hvordan han selv arbejder med at få omsat læringerne fra akademiet til konkret strategi, og give en række konkrete eksempler fra sin egen branche.

AI