Havnegade - Unge Steffen fik Projektlederkasket i Stort Havneprojekt

Det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, da jeg fik muligheden for at blive projektleder på et projekt, der omdanner et dødt havneområde i centrum af København til en rekreativ havnepromenade.

Jeg havde fulgt projektet med at omdanne Havnegade Havnepromenade i København til et rekreativt område i længere tid, da chancen for at overtage projektlederkasketten pludselig bød sig.

Sommerfuglene baskede vildt i min mave, men jeg havde arbejdet på projektet gennem længere tid som projektingeniør. Det virkede derfor naturligt, at jeg overtog den sidste del af projektet som projektleder. Den rolle er jeg glad for, og sommerfuglene er faldet til ro.

Det er især de mange forskellige typer af mennesker, roller og fagligheder, man møder gennem et projekt og skal arbejde sammen med, jeg godt kan lide ved projektlederrollen.

Mødet med tilfredse kunder er heller ikke at kimse af. Når økonomi, leverancer og tid går op i en højere enhed, og jeg står med en glad kunde, er arbejdet som projektleder lige mig.

Med i hele processen
Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgte at arbejde i rådgiverbranden - efter at have afprøvet den anden side af bordet hos en entreprenør.

Som rådgiver kan man nemlig være med i hele processen fra de første streger bliver slået, til man selv kan tage det endelige resultat i åsyn. Derfor er det vigtigt, at man i rådgiverrollen er diplomatisk, struktureret og velformuleret.

I NIRAS lyder vores værdier, at vi skal lytte, lære og levere. Dem kan jeg godt lide. Det betyder, at man skal se projektet fra kundens side. Hvad er det for nogle udfordringer de gerne vil have løst?

Det betyder også, at man skal være nysgerrig og være i stand til at tage imod råd. Men det vigtigste er nok at levere varen - hver gang. Det er den store udfordring, som jeg synes, er uhyre spændende og til tider meget udfordrende, men det er også derfor, at jeg glæder mig til at komme på arbejde.

Meningsfulde projekter
En helt tredje grund til, at jeg er vild med jobbet som rådgivende ingeniør, er de projekter, jeg arbejder med. Jeg synes, det giver god mening at udføre en bedre og mere sikker vej, en smuk byplads - eller når jeg senere på året skal i gang med en havnepromenade med musikscene, fodbold- og basketbane og fire torvepladser, som bliver forbundet med en ny bro over Inderhavnen og en cykelsti langs Nyhavn.

Forhåbentlig ender det hele med et nyt rekreativt område, som mange mennesker vil få glæde af og  benytte sig af i fremtiden. Det er en dejlig fornemmelse at have været en del af.

En myriade af mennesker
Kigger jeg fem år frem i tiden, er det stadig de bynære områder, jeg håber at beskæftige mig med - og helst som projektleder. Igen er det kontakten med mange forskellige mennesker, der tiltaler mig. Både hvad angår projekteringsfasen hjemme på kontoret, men også når jeg er ude i på byggepladsen.

I de bynære projekter skal du forholde dig til borgere, trafikanter, busser, toge, metro, forsyningsselskaber - ja en myriade af mennesker, der alle har behov, der skal tilgodeses for, at det gode projekt lykkes. Det, synes jeg, er spændende.

Vil du vide mere?
Steffen Hvidbjerg Laxby
shl@niras.dk

Fakta:
Navn: Steffen Hvidbjerg Laxby
Alder: 26 år
Uddannelse: Diplomingeniør fra Aarhus Ingeniørhøjskole
Ansat i NIRAS siden: 2009