FRI kommentar: Havnetunnel vil forbedre Danmarks konkurrenceevne

Transportminister Magnus Heunicke og direktør i Pension Danmark, Torben Möger Pedersen, åbner begge op for en OPP-løsning af en havnetunnel uden om København. Det glæder FRI, der ser det som en mulighed for at forbedre Danmarks konkurrenceevne.

Det er glædelige toner, der er i Børsen i dag fra både transportminister Magnus Heunicke og direktør i Pension Danmark, Torben Möger Pedersen, der begge åbner op for en OPP-løsning af en havnetunnel uden om København.

"En havnetunnel, eller Østre Ringvej, uden om København vil ikke bare løse problematikken med den stigende mængde af trafik, der allerede i dag belaster fremkommeligheden i hovedstaden - den vil også forbedre Dannmarks konkurrenceevne. Når udenlandske virksomheder kigger på mulige placeringer, ser de også på fremkommeligheden, og her vil København stå godt i konkurrence med andre storbyer, hvis der blev bygget en havnetunnel," siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

"En københavnsk havnetunnel er samtidig et godt OPP-projekt. Projektet er tilstrækkeligt stort til, at det kan bære de ekstraomkostninger, der ofte følger med i OPP, fordi der allerede fra starten tænkes langsigtet i forhold til levetid og vedligeholdelsesomkostninger. Det har både pensionsselskaber og ikke mindst samfundet som helhed en stor interesse i. Derfor er det FRI's erfaring, at der i OPP-projekter bruges mere tid på planlægningsfasen, fordi det giver bedre gennemførte projekter - både i forhold til tid og budget," siger Henrik Garver.

Lys for enden af tunnelen 295*150