Asfalt (1)

Invester i kommunernes veje og bygninger og stimuler økonomien

Pressemeddelelse: Den danske økonomi er ved at miste momentum, viser nøgletal fra Finans’ Økonometer. Tallene indikerer, at Danmark er tilbage i nulvækst efter en stigning på 0,5 pct. de første tre måneder i 2016.

Foreningen af Rådgivende Ingeniørers, FRI, State of the Nation 2016-rapport viser, at der er et kraftigt efterslæb på kommunale veje og bygninger, og derfor er det et oplagt sted at investere for at sætte gang i økonomien.

”Når der nu er et behov for at stimulere økonomien, er det sund fornuft at gøre på områder, hvor der er stort behov. Her er kommunernes veje og bygninger et oplagt sted. FRI’s State of the Nation-rapport viser et samlet efterslæb på 50 mia. på veje og broer i Danmark, hvor hovedparten er på det kommunale vejnet, der udgør 95 pct. vejnettet i Danmark. Ligeledes er den offentlige bygningsmasse forsømt, og her er det igen de kommunale bygninger, der trænger til et løft og har et efterslæb på 50 mia. kr.,” siger FRI–direktør, Henrik Garver.

Udover at investeringer i veje og bygninger vil stimulere økonomien, vil det i det lange løb også betyde færre udgifter til reparation af veje og bygninger.

”Vi har ved flere lejligheder sagt, at kommunerne tager kviklån i veje og bygninger og efterlader en regning til kommende generationer, når de forsømmer at vedligeholde og renovere deres infrastruktur. Dårlige veje går ud over trafiksikkerhed og betyder et dårligere flow i trafikken med køer til følge og er dermed med til at bremse væksten. Ligesådan betyder gamle bygninger uhensigtsmæssige arbejdsgange, dårligt indeklima, som giver flere sygedage, og dårlig indlæring i skoler og daginstitutioner,” siger Henrik Garver.

FRI har to arrangementer på dette års Folkemøde, som tager udgangspunkt i kommunale veje og bygninger. Det er to lynhurtige arrangementer på 25 min, hvor man får indblik i, hvad dårlige bygninger betyder for indeklima og dermed indlæring? Og hvad betyder dårlige veje for f.eks. trafiksikkerheden? Arrangementet foregår i PFAs telt G1, lørdag den 18. juni mellem kl. 10-11.