Panum

Engineer the Future

Engineer the Future er Danmarks nye teknologiske alliance, som bringer danske ingeniører og teknologieksperter i front og arbejder for, at den værdi, rådgivere og ingeniører skaber i samfundet, bliver synlig for alle. FRI er medstifter af Engineer the Future.

Planen med Engineer the Future er, at man over de næste tre år med forskellige kampagner vil arbejde for at synliggøre ingeniørfaget. Det skal bidrage til, at ingeniørernes værdi bliver anerkendt i samfundet, og at der bliver mange flere med viden og specialer inden for teknologisk udvikling i fremtiden.

Flere unge skal vælge en karriere og uddannelse inden for teknik, og danskerne skal overbevises om, at teknologi er svaret på verdens udfordringer.

Initiativet blev lanceret i juni 2014 og første fase er sat i gang med bl.a. offentliggørelse af en analyse om ingeniørers betydning for danske eksporterhverv. I slutningen af 2014 kørte en større kampagne i medierne med reklamespots, avisannoncer og indslag på Youtube. Kampagnen skal få unge til at overveje at vælge en ingeniøruddannelse - vinklet på, at man som ingeniør kan være med til at forandre verden gennem teknologiudvikling.

Danmark er totalt afhængig af, at virksomhederne også i fremtiden kan ansætte veluddannede ingeniører. Men mange unge vælger ingeniøruddannelserne fra, selvom de både er fagligt spændende og giver adgang til fantastiske karrieremuligheder.

Engineer the Future-initiativet skal ændre på dette ved at ændre holdningen til ingeniøruddannelserne blandt unge og sideløbende skabe positiv opmærksomhed i befolkningen omkring teknologi. Engineer the Future skal ikke opfattes som en kampagne, men som en langsigtet satsning, hvor holdningerne over tid kan flyttes.

Blandt aktiviteterne kan nævnes kåring af ”Danmarks sejeste ingeniør”, mediepartnerskab med Ingeniøren og indsats fra teknologifyrtårne som ATV-præsident Carsten Orth Gaarn-Larsen og Henrik Føhns fra DR-programmet Harddisken.

En af styrkerne ved Engineer the Future er, at alliancen er organiseret på tværs af uddannelsessteder, organisationer og virksomheder. FRI og en række FRI virksomheder er allerede med, men der er brug for mange flere.

Læs mere om alliancen, og om hvordan du kan blive partner på engineerthefuture.dk