Shutterstock _96752500

Unge ser mulighederne i ingeniøruddannelsen

Pressemeddelelse: Rekordoptag på ingeniøruddannelserne via kvote 2 er godt for Danmark. Som samfund er det med til at begrænse den ingeniørmangel, vi står over for i fremtiden.

En opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at sammenlignet med 2015 har 26 procent flere søgt ind på diplomingeniøruddannelserne via kvote 2 (1560 ansøgere), mens 22 procent flere har søgt ind på civilingeniøruddannelserne (1208 ansøgere).

”Det stigende antal ansøgere til ingeniøruddannelserne er virkelig glædeligt. Jeg er sikker på, at den positive omtale, som ingeniørfaget har fået i medierne bl.a. takket være Engineer the Future, har fået de uddannelsessøgende til at se de mange spændende karrieremuligheder, der er som ingeniør,” siger Henrik Garver, administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

FRI’s egen opgørelse viser, at de rådgivende ingeniørvirksomheder her og nu mangler godt 200 ingeniører. Om fem år vil beskæftigelsen i FRI-virksomhederne være øget med yderligere 1.000 ingeniører i Danmark. Engineer the Future har opgjort, at Danmark vil mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025.