Claus Maimann

2. finalist til Årets unge FRI Rådgiver

Pressemeddelelse: Må vi præsentere: 2. finalist til Årets unge FRI Rådgiver…. Claus Maimann Davidsen, Nordiq Group

Claus Maimann Davidsen, 34 år, er en af de fem finalister til at blive årets unge FRI rådgiver i 2019. Claus er projektleder i Nordiq Group og er nomineret for sin projektledelse af Bofællesskabet Mageløse i Værløse.

Derfor er Claus nomineret:

Claus Maimann Davidsen omtales af Nordiq Group som værende et ekstraordinært stort talent med en stor spændvidde. Han er både dygtig som specialist og som projektleder. Han er stærk i kunderelationer, og han er en god sælger. Han styrker de teams, han indgår i, og socialt er han en god kollega. Han personificerer på bedste vis rollen som betroet rådgiver.

I det konkrete projekt fremhæves Claus’ evner til at skabe en unik samskabelse mellem mange forskellige interessenter. Derudover har projektet leveret en række innovative løsninger – herunder en varmeløsning hvor områdets afværgeboringer udnyttes som varmekilde. Løsningen er enkel og genial, samt billig og bæredygtig.

Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, udtaler:

”Claus har med Bofællesskabet Mageløse i Værløse styret en virkelig kompleks proces og håndteret rollen som betroet rådgiver for en ”ikke-professionel” bygherre på en måde, der er et ægte eksempel på, hvordan en rådgivende ingeniør skaber værdi for kunderne. Parallelt med Claus’ bidrag til det projekt, han er nomineret for, har han været en væsentlig bidragsyder på Nordiq Groups byudviklingsprojekt i Qinglong i Kina. Og han har samtidig en faglig og akademisk nysgerrighed, som han hele tiden udvikler, ikke blot med en dobbelt Ph.d. fra DTU og Chinese academy of Sciences, men også som underviser og med tilknytning til forskningsprojekter i samarbejde med GEUS og DTU. Med et højt videnniveau, en god proces- og projektledelse, en stærk kundeforståelse, uanset om skalaen er international byudvikling i Kina eller et bofællesskab i Værløse, er Claus et virkelig stærkt eksempel på en god rådgiver. Derfor er Claus finalist til prisen som årets unge FRI Rådgiver 2019”. 

Projektet: Bofællesskabet Mageløse, Værløse

Bofællesskabet Mageløse er et privat byggeprojekt på Flyvestation Værløse. Den private forening bag projektet blev stiftet i marts 2016, og projektet har været under byggemodning og opførelse siden 2. kvartal 2018. Foreningen er selv bygherre og udvikler for dette fælles byggeprojekt af 29 private dobbelthuse, et 350 kvadratmeter fælleshus samt det tidligere kontroltårn med et samlet budget på 110 millioner kroner.

Ifølge kunden, Bofællesskabet Mageløse, har Claus vist en hel enestående evne til både at forstå de tekniske detaljer i hvert enkelt aspekt af projektet og har samtidigt et stort og klart overblik. Han har behændigt håndteret, og især prioriteret, et utal af forskellige problemstillinger, der opstår undervejs. For Bofællesskabet Mageløse har det betydet en enorm tryghed at have Claus som projektleder, idet de har erfaret, at han er super ansvarlig og er på forkant med alle mulige problemstillinger i projektet. 

Adm. direktør i Nordiq Group, Mads Jensen Møller:

Claus har et stort overblik over selv komplekse projekter og problemstillinger. Han udstråler en ro, der får omgivelserne til at slappe af, når han overtager styringen. Han skaber tillid, når han stiller de rigtige spørgsmål og får fulgt op i den rigtige rækkefølge. Det har gjort Claus helt central på flere af vores største projekter i Kina og Danmark og understreger hans ekstraordinære talent, trods kun 2 års erfaring i branchen.

Fakta om Årets unge FRI Rådgiver 2019

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) kårer hvert år den rådgivende ingeniørbranches mest talentfulde unge rådgiver. Fem kandidater er med i opløbet om at blive årets unge FRI rådgiver 2019.  Vinderen kåres på FRI’s årsmøde i København den 7. marts.

Vinderprisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDICs (International Federation of Consulting Engineers) Young Professionals Management Training Programme. Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og potentiel ledere, samt adgang til et stort, internationalt netværk. 

De fem finalister indstilles alle til prisen ”European Young Professional of the year”, der uddeles af EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations) i Dublin, Irland i maj.  

De fem finalister i konkurrencen om at blive Årets unge FRI Rådgiver 2019 er: 

  • Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group – nomineret med projektet ”Bofællesskabet Mageløse” 
  • Henrik Bredahl Kock, 31 år, COWI – nomineret for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro 
  • Jan Vig Nielsen, 33 år, Rambøll – nomineret for renovering af Bryghusbroen 
  • Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll – nomineret for bæredygtighedsledelse m.v. i forbindelse med Middelfart Rådhus 
  • Peder Tor Hessellund Schiønning, 33 år, MOE – nomineret for DTU’s Bygning 310 

Kontakt 
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk 

Nordiq Group A/S: CEO Mads Jensen Møller 3153 7003 eller mjm@nordiq-group.dk