3. finalist til Årets unge FRI Rådgiver

Pressemeddelelse: Må vi præsentere: 3. finalist til Årets unge FRI Rådgiver…. Gitte Gylling Hammershøj Olesen, Rambøll

Gitte Gylling Hammershøj Olesen er 35 år og en af de fem finalister til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2019. Gitte arbejder i Rambøll som seniorkonsulent og specialist i bæredygtige bygninger. Hun er nomineret for sin projektledelse af bæredygtighedscertificeringen af det nye rådhus i Middelfart.

GGHO

Derfor er Gitte nomineret:
Gitte er en af Rambølls mest fremtrædende specialister inden for bæredygtighed og udgør en nøglerolle i Rambølls nationale bæredygtighedsnetværk. Gennem sin tid i Rambøll har Gitte udvist en vedvarende evne til at skabe forandringer, og hun har været en central person i design og implementering af virksomhedens bæredygtighedsstrategi. I branchen er Gitte kendt for sin viden og professionalisme samt evnen til at udbrede og kommunikere bæredygtighed og sætte det på dagsordenen internt og eksternt.

I det konkrete projekt har Gitte været en afgørende drivkraft i skabelsen af en bygning, hvor både de miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og processuelle bæredygtige kvaliteter er i fokus. Gitte har i dialog og samarbejde med arkitekter, entreprenører, bygherrer og øvrige samarbejdspartnere sikret, at der ikke er gået på kompromis med bæredygtigheden, selvom der har været ambitiøse krav til designet.

Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, siger:

”Bæredygtighed er en gamechanger for alle rådgiver- og ingeniørvirksomheder, og bæredygtighed, i ordets fulde betydning, bliver den dagsorden der mest tydeligt vil forandre vores samfund, og den verden vi lever i, de næste ti år. Gitte Gylling Hammershøj er på forkant af hele denne udvikling, det ser vi bl.a. med hendes bæredygtighedsledelse af det nye rådhus i Middelfart. Samtidig er Gitte professionel som rådgiver, hun forstår kundernes behov og hun formår at skabe de rigtige løsninger for kunden og for samfundet. Gitte er et rigtig stærkt eksempel på en talentfuld ung rådgiver. Derfor er hun også finalist til at blive årets unge FRI-rådgiver 2019”.

Projektet: Bæredygtighedsledelse i forbindelse med nyt rådhus i Middelfart
Det nye rådhus bliver 9.500 m2 fordelt på tre etager og etableres med lokaler i stueplan, som foreninger og andre kan bruge til lokale arrangementer for byens borgere. Det nye rådhus i Middelfart er den første bygning i Danmark, som både er DGNB-platin og Diamantcertificeret. Fra begyndelsen af projektet har alle aspekter af miljømæssig, økonomisk, social og teknisk bæredygtighed været taget med i betragtning. Det har været den afgørende faktor for, at Middelfarts Rådhus er i top tre over de mest bæredygtige byggerier inden for DGNB-certificeringen.

Ifølge kunden, Middelfart Kommune, har Gittes stærke analytiske kapacitet sikret, at de rigtige løsninger er fundet, og at projektet har opnået de opstillede mål. Det har været let at samarbejde med Gitte, som har været god til at kommunikere og succesfyldt tilskyndet til, at entreprenører, arkitekter og bygherrer har haft et godt samarbejde. Middelfart Kommune er overbevist om, at Gitte også kan lede endnu større projekter med succes.

”Gitte er én af Rambølls fremmeste specialister indenfor bæredygtighed. Et fagligt fyrtårn.

Hun formår at samarbejde bredt på tværs af fag og har været en nøgleperson i udformningen og implementeringen af virksomhedens bæredygtighedsstrategi, siger Jakob Gottlieb, som leder Rambølls afdeling for privat og offentligt byggeri i Aarhus og er Gittes nærmeste leder.

Fakta om Årets unge FRI rådgiver 2019

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) kårer hvert år den rådgivende ingeniørbranches mest talentfulde unge rådgiver. Fem kandidater er med i opløbet om at blive årets unge FRI rådgiver 2019.  Vinderen kåres på FRI’s årsmøde i København den 7. marts.

Vinderprisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDICs (International Federation of Consulting Engineers) Young Professionals Management Training Programme. Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og potentiel ledere, samt adgang til et stort, internationalt netværk.

De fem finalister indstilles alle til prisen ”European Young Professional of the year”, der uddeles af EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations) i Dublin, Irland i maj. 

De fem finalister i konkurrencen om at blive Årets unge FRI Rådgiver 2019 er: 

  • Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group – nomineret med projektet ”Bofællesskabet Mageløse” 
  • Henrik Bredahl Kock, 31 år, COWI – nomineret for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro 
  • Jan Vig Nielsen, 33 år, Rambøll – nomineret for renovering af Bryghusbroen 
  • Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll – nomineret for bæredygtighedsledelse m.v. i forbindelse med Middelfart Rådhus 
  • Peder Tor Hessellund Schiønning, 33 år, MOE – nomineret for DTU’s Bygning 310

Kontakt 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk

Rambøll: Jesper Fabricius 5161 6781 eller JEFA@ramboll.dk