Vinder

Årets unge FRI Rådgiver 2019

Så er det atter tid til at indstille unge medarbejdere til titlen som årets unge FRI Rådgiver. Den 7. marts 2019 kårer FRI, i forbindelse med FRI’s årsmøde 2019 i København, Årets unge FRI Rådgiver 2019. Det er en anledning til at fejre branchens talenter.

Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger helt i top, hvad angår talentudvikling?

- Så tilmeld en ung kollega, som i sin arbejdsindsats viser den rådgivende ingeniørbranche fra sin bedste side!

- En kollega, som tilfører noget ekstra, viser samfundsansvar, er innovativ og kommunikativ og desuden i besiddelse af lederpotentiale.

Kriterierne for bedømmelsen er:

 • Kvaliteten af ekstraordinære tekniske løsninger/metoder, som tilgodeser miljø, innovation, bæredygtighed og/eller energiforbrug
 • Kandidatens resultater – f.eks. stilling (i forhold til alder), uddannelse, eventuelle anerkendelser i form af legater, priser e.l. og potentiale som fremtidig leder i branchen
 • Kundens vurdering af rådgiveren
 • Såfremt der er flere kandidater der på hver deres felt er enestående (den ekstraordinære/innovative løsning; den gode kundeoplevelse; resultater i forhold til alder, herunder evnerne som leder), kan der kåres flere vindere

Hvis man vinder

Prisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDIC Young Professionals Management Training Programme. Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og potentiel ledere, samt adgang til et stort, internationalt netværk (læs mere). Programmet starter i februar 2019, og som afslutning på forløbet betaler FRI rejse og ophold på den internationale FIDIC- konference i 2019, som afholdes i Mexico i september 2019.                      

Hvad får de bedst placerede?

FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence EFCA Young Professional of the Year 2019. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2019 i Dublin. Her vil vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret.

I år vandt Thomas Kruse fra Rambøll titlen som Årets unge FRI-Rådgiver for hans store samarbejds- og kommunikationsevner, dybe forståelse for den politiske kontekst og evne til at få forskellige fagligheder til at spille sammen, der blandt andet er kommet til udtryk på innovative klimatilpasningsprojekter i Danmark. De øvrige finalister var i alfabetisk rækkefølge: Ammar Al-Temimi, AB Clausen, for projektet Centralpostbygningen skal transformeres til hotel (renovering af 24.400 m2); Morten Kirban Rix, Rambøll, for projektet Bestseller Tower and Village; Steven Schmidt, NIRAS, for projektet Fra damp til fjernvarme på Bispebjerg Hospital; og Asbjørn Wejdling, COWI, for projektet Valg af beholdere til genanvendelige materialer (husstandsindsamling).

FRI indstiller desuden den af de danske kandidater, som klarer sig bedst i konkurrencen EFCA Young Professional of the Year til FIDICs globale Young Professional-konkurrence.

Alle kandidater der shortlistes af FRI’s dommerpanel, inviteres til at deltage i en faciliteret workshop inden FRI’s årsmøde 2019, hvor de vil debattere deres syn på branchens og samfundets muligheder. Hvor er vi som samfund i 2030? Hvor er vi som branche? Workshoppens resultater vil blive præsenteret ved årsmødet 2019.

Betingelser for at deltage

 • Rådgiveren skal være født d. 01.01.1983 eller senere
 • Rådgiveren skal have bidraget med ekstraordinære løsninger til mindst ét projekt. Det kan være ved tekniske løsninger i form af miljørigtige, innovative, bæredygtige eller energibesparende løsninger
 • Rådgiveren skal indstilles af virksomheden
 • Rådgiveren skal have potentiale til at blive projektleder på større/komplekse projekter

Hvordan?

FRI modtager forslag til nominerede frem til 1. december 2018, kl. 13.00.

 • Indsend kandidatens nominering ved at udfylde skabelonen, som du kan downloade her og send den til gh@frinet.dk. Skabelonen kan udfyldes på dansk eller engelsk
 • Overflødigt materiale vil blive bedømt negativt

Bedømmelsen

Juryen for Årets unge FRI Rådgiver 2019 består af:

 • FRI’s formand Ib Enevoldsen, Rambøll
 • FRI’s 2. næstformand Alex Fraenkel, MOE
 • Formand for KTC’s Faggruppe for Ledelse, Lars Olsen, Teknik og Miljø, Hjørring kommune 
 • FRI’s direktør Henrik Garver
 • Formand for FRI Young Professionals Kristoffer Krarup, AB Clausen

Spørgsmål til konkurrencen e-mailes til Gitte Hartmeyer på gh@frinet.dk.

Du kan downloade al info om konkurrencen her