efca2019

Danmarks rådgivertalenter tager 1., 2. og 3. plads i Europa

Talenterne fra de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder ryddede bordet i årets konkurrence om at blive Europas bedste unge rådgiver ved at tage både første-, anden- og tredjepladsen. Det vidner ifølge Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, om en stor talentmasse i den danske rådgiver- og ingeniørbranche. Men der er brug for, at arbejdskraft, uddannelse og talentudvikling fylder mere i valgkampen.

Den europæiske forening af rådgivende ingeniørvirksomheder EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations) har kåret årets unge rådgiver i Europa. Vinderen blev danske Gitte Gylling Olesen fra Rambøll. Danske kandidater tog også anden- og tredjepladsen i konkurrencen. 

 • 1. plads: Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll
  Gitte fik prisen for sin rolle som projektleder af bæredygtighedsdelen af det nye Middelfart Rådhus.
  Dommerkomiteen fremhæver Gittes entusiastiske drivkraft i projektet til at gå i dialog med og forstå de forskellige interessenters behov og på den baggrund styre et projekt, hvor miljømæssige, sociale, økonomiske, tekniske og processuelle bæredygtighedskvaliteter blev udviklet i fællesskab. 
 • 2. plads: Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group
  Claus blev nr. 2 for sin projektledelse af Bofællesskabet Mageløse i Værløse.
  I projektet fremhæves Claus’ evner til at styre en kompleks proces og til at håndtere rollen som betroet rådgiver for en ”ikke-professionel” bygherre på en måde, der er et ægte eksempel på, hvordan en rådgivende ingeniør skaber værdi for kunderne.
 • 3. plads: Henrik Bredahl Kock, 32 år, COWI
  Henrik blev nr. 3 for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro.
  Henrik har leveret dyb faglighed samt stort tværfaglig forståelse i bidragene til den nye Storstrømsbro. Henrik har samtidig et CV, hvor han i en alder af 31 år er leder af COWIs indiske designteam for broer. Henrik er en meget stærk repræsentant for den rådgivende ingeniørbranche.

Vinderen af den danske konkurrence som årets unge FRI-rådgiver, Peder Hessellund-Schiønning fra MOE A/S, landede i feltet mellem fjerde- og tiendepladsen i den europæiske konkurrence.

Henrik Garver, administrerende direktør i FRI, udtaler:
”Det er meget glædeligt at se de danske kandidater stryge helt til tops i den europæiske konkurrence. Det vidner om, at vi i Danmark har en meget stor talentmasse af dygtige unge rådgivende ingeniører. Og nok så væsentligt, at talentarbejdet i de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder er i verdensklasse. Samtidig er det væsentligt at se, at alle top-kandidaterne har arbejdet med aspekter af bæredygtighed. Bæredygtighed bliver en af de definerende dagsordner for rådgiver- og ingeniørvirksomheder i fremtiden.”

Henrik Garver uddyber yderligere i forhold til arbejdskraft og talentudvikling: ”Virksomhedernes definerende dagsordner, som bæredygtighed, og deres rammer for medarbejdernes udvikling er vigtige for at kunne tiltrække, fastholde og udvikle unge talenter. Det gælder i rådgiver- og ingeniørvirksomhederne, og også mere generelt. Når jeg ser på FRI-virksomhederne, er det derfor præcist nogle af de parametre, de har fokus på, og resultatet er, at vi tager de tre top-pladser i Europa, for branchen mangler arbejdskraft. Politisk bør uddannelse og tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft og internationale talenter dog fylde mere, jeg ser det ikke som et tilstrækkelig tungt tema i valgkampen i forhold til betydningen. Arbejdskraft, uddannelse og talentudvikling er væsentlige elementer for Danmark og danske virksomheders konkurrencedygtighed.”

Kontakt 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk

Fakta om EFCA Young Professional of the Year 2019

”European Young Professional of the Year”, uddeles hvert år af EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations). 2019-Prisen blev uddelt på EFCA’s årsmøde den 10. maj i Dublin. I år var indstillet kandidater fra 7 lande. Danmark havde indstillet fem kandidater.

Læs også EFCAs pressemeddelelse

___________ 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder.

FRI står for uafhængig rådgivning. FRI står for bæredygtig udvikling. FRI har videnbaserede meninger om samfundsudviklingen.

 

• FRI’s medlemsvirksomheder beskæftiger 28.000 medarbejdere i Danmark og internationalt og har en global omsætning på 27 mia. kr.

• De store FRI virksomheder er blandt de største virksomheder i Europa inden for rådgivende ingeniørvirksomhed.