FRI Fokus nr. 2: Går du glip af en guldgrube af informationer?

FRI Fokus handler denne gang om, hvordan du får mest ud af FRI’s Brancheundersøgelse, så den understøtter din virksomheds forretningsudvikling – og hvorfor den er mest værdifuld, når du indberetter dine virksomhedsdata.

Vi har talt med direktør Birgit Øllgaard, ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S, om hvordan hun bruger brancheundersøgelsen i sin virksomhed.

Desuden kan du læse om, hvordan FRI bruger undersøgelsen aktivt i forhold til at påvirke rammevilkår og skabe synlighed i medierne. Til sidst kan du læse om den rapport, du får, når du indberetter data.

Øllgaard: Brancheundersøgelsen viser tendenserne i branchen

"En del af direktørens værktøjskasse," bliver FRI's årlige brancheundersøgelse kaldt af direktør Birgit Øllgaard. Hun synes, den tid, man bruger på indberetningen, er godt givet ud, og opfordrer alle til at bidrage.

Det er altid med interesse, at direktør i ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S, Birgit Øllgaard, læser FRI's brancheundersøgelse:

"Jeg synes, det er spændende at se, hvordan ØLLGAARD klarer sig i forhold til andre rådgivende virksomheder. Som opslagsværk er brancheundersøgelsen nem at gå til. Tallene er overskuelige og viser nogle klare tendenser i branchen. Det er en anonymiseret mulighed for at kigge konkurrenterne over skulderen."

Benchmark af bedste skuffe

"Brancheundersøgelsen er en guldgrube af informationer. Jeg bruger mest tid på de tal, der omhandler virksomheder af samme størrelse som vores. Her ser jeg generelt på, hvordan vores nøgletal er i forhold til de andre virksomheders. Undersøgelsen giver mig et godt og brugbart sammenligningsgrundlag og mulighed for at reagere, hvis tallene ikke svarer til forventningerne."

Brancheundersøgelsen bliver også aktivt brugt i virksomhedens strategiplanlægning:

"Jeg bruger også undersøgelsen som en del af KPI-værktøjskassen, når vi fastsætter mål for forretningen. Alle, der indberetter til brancheundersøgelsen, får egne nøgletal i en særskilt kolonne. Det gør det nemt at sammenligne egen performance med resten af branchen. Desuden kan jeg se, hvordan branchen udvikler sig, og hvilke ydelser og kundegrupper andre rådgivende virksomheder satser på," forklarer Birgit Øllgaard.

Værdien ligger i indberetningerne

Hun vil derfor gerne slå et slag for, at alle medlemsvirksomheder bidrager til FRI's brancheundersøgelse:

"Kvaliteten af brancheundersøgelsen er ligefremt proportional med hvor mange virksomheder, der indberetter data. Jo flere der indberetter, desto mere retvisende bliver den, og dermed også et bedre værktøj for medlemmerne og for FRI."

Avisklip 295*134

Et stærkt redskab for FRI

Brancheundersøgelsen er også med til at synliggøre overordnede brancheforhold, og giver FRI et godt udgangspunkt til at forbedre rammebetingelserne for ingeniørvirksomhederne.

Sidste års brancheundersøgelse viste, at den rådgivende branche bruger over 340 mio. kr. på tilbudsgivning i forbindelse med udbud.

Med helt konkrete tal i hånden fik FRI et stærkt argument over for udbydere om, at transaktionsomkostningerne bør og skal nedbringes.

Pressen var også interesserede i de opsigtsvækkende tal og omtalte brancheundersøgelsen mere end 20 gange, fx i Berlingske, Børsen, Licitationen og Jyllands-Posten.

Hånd og laptop 295*150

Indberet dine data

FRI indsamler netop nu data til brancheundersøgelsen for 2013.

Som deltager får du et samlet overblik over branchen, samt en særlig rapport, der viser, hvordan din virksomhed klarer sig. Brancheundersøgelsen kategoriserer virksomhederne i fem forskellige virksomhedsstørrelser.

På den måde kan du let sammenligne din virksomhed i forhold til andre rådgivende virksomheder i branchen.

Gå ikke glip af et værdifuldt værktøj, der kan styrke din virksomhed fremadrettet.

Gå til indberetning

Hvad indeholder brancheundersøgelsen? Se indholdsfortegnelsen

Se resumé af tidligere års brancheundersøgelser

(FRI Fokus er et nyhedsbrev FRI sender ud ca. 8 gange årligt, hvor vi går i dybden med et enkelt emne.)