Den rådgivende ingeniørbranche

Hvorfor bruge en rådgivende ingeniør?

Har du en faglig viden om byggeri? Træffer du ofte privatøknomiske beslutninger i 100.000 kr’s klassen? Er du i stand til og har tid til at kontrollere, om du har fået den bedste løsning? Har du styr på aftaler og lovgivning?


 

Mange har oplevet, at de beder tre håndværkere om et tilbud – og så får tre tilbud, som er så forskellige, at de ikke er til at sammenligne. Mange konflikter med entreprenører opstår, fordi man ikke er enige om, hvad man har aftalt. Og hvis aftalen ikke er præcis – eller måske endda blot er mundtlig, så kan det være svært at blive enige. Rådgivere har erfaring i at lave aftaler, der fungerer.

Selv om det koster penge at bruge en rådgiver, så kan det ikke betale sig at lade være. Som kunde får du den professionelle løsning, du forventer, og du får lavet en aftale, som ikke lader dig i stikken.

De rådgivende ingeniørvirksomheder leverer rådgivning inden for en bred vifte af fagområder og har meget forskellige kompetencer. Disse rådgivningsydelser kan du fremsøge her på siden under find rådgiver

Det er altid muligt at finde en rådgiver, der har viden og erfaring, der passer til netop dit projekt – hvad enten det gælder byggeri, automation, anlægsrådgivning, energioptimering, eller rådgivning vedrørende klima, bæredygtighed og øvrige miljøforhold. Mange rådgivervirksomheder specialiserer sig i mindre, private byggeprojekter, og det hele starter som regel med et uforpligtende møde.

Generelt fungerer den rådgivende ingeniør som kundens forlængede arm og sørger for at afdække dennes præcise behov gennem en grundig dialog. Kunden fortæller om sine ønsker, og rådgiveren kan via sin viden og erfaring foreslå en god løsning og en konstruktiv proces.

En konstruktiv og løsningsorienteret proces var netop, hvad FRI´s informationschef, Inge Ebbensgaard, oplevede, da hun fik hjælp af en rådgivende ingeniør til ombygning af sit gamle hus. Læs hendes personlige erfaringer her.

Læs mere om FRI

FRI Håndbogen
FRI Håndbogen
I henhold til FRI’s love, fastsættes kontingentet for med­lemmerne på den årlige general­forsamling. I kontingentet indgår bidrag til Foreningen af Rådgivende Ingeniø­rers legat.
FRI's regler for god rådgiverskik
FRI's regler for god rådgiverskik
FRI ønsker med disse regler at medvirke til at skabe et fælles værdigrundlag for medlemmerne ved at værne om og arbejde for at medlemsvirksomhederne følger sædvane og god tradition inden for rådgivningsbranchen, herunder forholder sig til samfundets normer og regler.