Fokus på kuldebroer sikrer mere retvisende energiberegninger

Publikation: Kuldebroers indflydelse på bygningers varmetab


 

Bygningsreglementets skærpede energikrav udfordrer håndteringen af kuldebroer i praksis. En udbredt misforståelse er, at når der isoleres mere, må kuldebroerne tilsvarende blive mindre i både størrelse og antal. Faktum er, at kuldebroers indflydelse på klimaskærmens varmetab er langt større i dag end for 10 år siden. Det fremgår af en ny publikation om kuldebroer og deres indflydelse på bygningers varmetab. Publikationen indeholder eksempler, som kan give inspiration for arbejdet.

Hent publikationen her

Læs mere om samme emne

New European Bauhaus – DESIRE ”Designing the irresistible circular society”
New European Bauhaus – DESIRE ”Designing the irresistible circular society”
I en EU-konkurrence om innovation og ”lighthouse”-demonstrationsprojekter for at skabe en bevægelse mod cirkulære og grønne løsninger er FRI med DI og Bloxhub som hovedaktører en af de fem vindere af i alt 25 mio Euro. Og selv om Bauhaus-konceptet mest er kendt fra arkitektverdenen er der også brug for rigtig meget ingeniørviden. Projektet kaldes DESIRE (designing the irresistible circular society) starter i august og kører i to år.
Krav til LCA-beregninger i Bygningsreglementet
Krav til LCA-beregninger i Bygningsreglementet
Fra 1. januar 2023 kommer der konkrete krav til dele af bæredygtighed i byggeriet – bygningernes klimaaftryk. I FRI følger vi arbejdet tættere end de fleste, og her er en kort opsummering af det, vi ved, selvfølgelig med forbehold for ændringer.