Årets unge FRI Rådgiver 2020

Så er det atter tid til at indstille unge medarbejdere til titlen som årets unge FRI Rådgiver. Den 5. marts 2020 kårer FRI, i forbindelse med FRI’s årsmøde 2020 i København, Årets unge FRI Rådgiver 2020. Det er en anledning til at fejre branchens talenter.


 

Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger helt i top, hvad angår talentudvikling?

- Så tilmeld en ung kollega, som i sin arbejdsindsats viser den rådgivende ingeniørbranche fra sin bedste side!

- En kollega, som tilfører noget ekstra, viser samfundsansvar, er innovativ og kommunikativ og desuden i besiddelse af lederpotentiale.

Kriterierne for bedømmelsen 

 • Kvaliteten af ekstraordinære tekniske løsninger/metoder, som løser kundens udfordringer – og samtidig viser at den gode rådgiver finder løsninger der indgår i en helhed og i et samspil med det omgivende samfund. Det kan være løsninger der tilgodeser klimaudfordringer, miljøforhold, bæredygtighed, energiforbrug, økonomiske rammer mm – og gerne løsninger der afspejler den innovation og kreativitet som er en del af den gode rådgivning.
 • Kundens vurdering af rådgiveren.
 • Kandidatens resultater – f.eks. stilling (i forhold til alder), uddannelse, eventuelle anerkendelser i form af legater, priser e.l. og potentiale som fremtidig leder i branchen.
 • Såfremt der er flere kandidater, der på hver deres felt er enestående (den ekstraordinære/innovative løsning; den gode kundeoplevelse; resultater i forhold til alder, herunder evnerne som leder), kan der kåres flere vindere.

Hvis man vinder

Prisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDIC Young Professionals Management Training Programme

Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og potentiel leder, samt adgang til et stort, internationalt netværk (
læs mere). 

Programmet starter i februar 2020, og som afslutning på forløbet betaler FRI rejse og ophold på den internationale FIDIC-konference i 2020, som afholdes i Genève den 
13.-15. september 2020.
                 

Hvad får de bedst placerede?

FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence EFCA Young Professional of the Year 2020. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2020 i Istanbul. Her vil vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret.

FRI indstiller desuden den af de danske kandidater, som klarer sig bedst i konkurrencen EFCA Young Professional of the Year til FIDICs globale Young Professional-konkurrence. Og såfremt bedst placerede unge FRI-rådgiver i EFCA konkurrencen er en anden, end den danske vinder, vil vedkommende i 2021 få betalt sin deltagelse i FIDIC Young Professionals Management Training Programme.

Alle kandidater, der shortlistes af FRI’s dommerpanel, inviteres til at deltage i en faciliteret workshop inden FRI’s Årsmøde 2020. Workshoppens resultater vil blive præsenteret ved Årsmødet 2020.

Betingelser for at deltage

 • Rådgiveren skal være født d. 01.01.1984 eller senere.
 • Rådgiveren skal have bidraget med ekstraordinære løsninger til mindst ét projekt. Det kan være ved tekniske løsninger i form af miljørigtige, innovative, bæredygtige eller energibesparende løsninger.
 • Rådgiveren skal indstilles af virksomheden.
 • Rådgiveren skal have potentiale til at blive projektleder på større/komplekse projekter.

Hvordan?

FRI modtager forslag til nominerede frem til 1. december 2019, kl. 13.00.

 • Indsend kandidatens nominering ved at udfylde skabelonen, som du kan downloade her og send den til gh@frinet.dk. Skabelonen kan udfyldes på dansk eller engelsk
 • Overflødigt materiale vil blive bedømt negativt

Bedømmelsen

Juryen for Årets unge FRI Rådgiver 2020 består af:

 • FRI’s formand Ib Enevoldsen, Rambøll
 • FRI’s 2. næstformand Alex Fraenkel, MOE
 • NN (repræsentant fra KTC’s Faggruppe for Ledelse) 
 • FRI’s direktør Henrik Garver
 • Formand for FRI Young Professionals Morten Bindslev, DEM

Spørgsmål til konkurrencen mailes til Gitte Hartmeyer på gh@frinet.dk.

Du kan downloade al info om konkurrencen her