Årets unge FRI Rådgiver 2020

Så er det atter tid til at indstille unge medarbejdere til titlen som årets unge FRI Rådgiver. Den 5. marts 2020 kårer FRI, i forbindelse med FRI’s årsmøde 2020 i København, Årets unge FRI Rådgiver 2020. Det er en anledning til at fejre branchens talenter.


 

Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger helt i top, hvad angår talentudvikling?

- Så tilmeld en ung kollega, som i sin arbejdsindsats viser den rådgivende ingeniørbranche fra sin bedste side!

- En kollega, som tilfører noget ekstra, viser samfundsansvar, er innovativ og kommunikativ og desuden i besiddelse af lederpotentiale.

Du kan downloade al info om konkurrencen her

Kriterierne for bedømmelsen 

 • Kvaliteten af ekstraordinære tekniske løsninger/metoder, som løser kundens udfordringer – og samtidig viser at den gode rådgiver finder løsninger der indgår i en helhed og i et samspil med det omgivende samfund. Det kan være løsninger der tilgodeser klimaudfordringer, miljøforhold, bæredygtighed, energiforbrug, økonomiske rammer mm – og gerne løsninger der afspejler den innovation og kreativitet som er en del af den gode rådgivning.
 • Kundens vurdering af rådgiveren.
 • Kandidatens resultater – f.eks. stilling (i forhold til alder), uddannelse, eventuelle anerkendelser i form af legater, priser e.l. og potentiale som fremtidig leder i branchen.
 • Såfremt der er flere kandidater, der på hver deres felt er enestående (den ekstraordinære/innovative løsning; den gode kundeoplevelse; resultater i forhold til alder, herunder evnerne som leder), kan der kåres flere vindere.

Hvis man vinder

Prisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDICs kursus Future Leaders Management Certificate (FLMC)

Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og potentiel leder, samt adgang til et stort, internationalt netværk (læs mere). 

Programmet starter i februar 2020, og som afslutning på forløbet betaler FRI rejse og ophold på den internationale FIDIC-konference i 2020, som afholdes i Genève den 13.-15. september 2020.
                 

Hvad får de bedst placerede?

FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence EFCA Young Professional of the Year 2020. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2020 i Istanbul. Her vil vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret.

FRI indstiller desuden den af de danske kandidater, som klarer sig bedst i konkurrencen EFCA Young Professional of the Year til FIDICs globale Young Professional-konkurrence. Og såfremt bedst placerede unge FRI-rådgiver i EFCA konkurrencen er en anden, end den danske vinder, vil vedkommende i 2021 få betalt sin deltagelse i FIDICs kursus Future Leaders Management Certificate (FLMC).

Alle kandidater, der shortlistes af FRI’s dommerpanel, inviteres til at deltage i en faciliteret workshop inden FRI’s Årsmøde 2020. Workshoppens resultater vil blive præsenteret ved Årsmødet 2020.

Betingelser for at deltage

 • Rådgiveren skal være født d. 01.01.1984 eller senere.
 • Rådgiveren skal have bidraget med ekstraordinære løsninger til mindst ét projekt. Det kan være ved tekniske løsninger i form af miljørigtige, innovative, bæredygtige eller energibesparende løsninger.
 • Rådgiveren skal indstilles af virksomheden.
 • Rådgiveren skal have potentiale til at blive projektleder på større/komplekse projekter.

Hvordan?

FRI modtager forslag til nominerede frem til 1. december 2019, kl. 13.00.

 • Indsend kandidatens nominering ved at udfylde skabelonen, som du kan downloade her og send den til gh@frinet.dk. Skabelonen kan udfyldes på dansk eller engelsk
 • Overflødigt materiale vil blive bedømt negativt

Bedømmelsen

Juryen for Årets unge FRI Rådgiver 2020 består af:

 • FRI’s formand Ib Enevoldsen, Rambøll
 • FRI’s 2. næstformand Alex Fraenkel, MOE
 • Repræsentant for KTC's Faggruppe for Ledelse, Christian Sabber, Plan, Byg og Miljø, Kalundborg Kommune 
 • FRI’s direktør Henrik Garver
 • Formand for FRI Young Professionals Morten Bindslev, DEM

Spørgsmål til konkurrencen mailes til Gitte Hartmeyer på gh@frinet.dk.

Du kan downloade al info om konkurrencen her