Store omkostninger til certificering?

Er du bange for, at medarbejderen smutter kort tid efter du har betalt uddannelse eller certificering? Så bør du måske kigge på DI’s skabelon for uddannelsesklausuler.


 

Så bør du måske kigge på DI’s skabelon for uddannelsesklausuler, hvis du ikke har login, kan du få det som DI medlem. 

Den umiddelbare vurdering er, at en certificering er om tilegnelse af en personlig kvalifikation, som har en generel værdi på arbejdsmarkedet og som koster den pågældende virksomhed et anseeligt beløb på omkring 100.000 kr.

Der er ingen lovgivning om uddannelsesklausuler, som alene er underlagt de almindelige begrænsninger i aftalelovens § 36 om urimelige aftaler. Der er således heller ikke faste definitioner af hvilke udgifter, der kan medtages. Der vil f.eks. kunne argumenteres for uddannelsesgebyr og undervisningsmateriale såvel som rejseomkostninger og medgået arbejdstid.

Læs mere her

Læs mere om samme emne

Ny skabelon til midlertidig ansættelse
Ny skabelon til midlertidig ansættelse
DI’s kontraktskabelon kan være en god hjælp i forbindelse med ansættelsesforhold, der højst varer en måned. Skabelonen autogenereres, men det er muligt at tilpasse præcis til behovet i word efterfølgende.
Tjekliste – bliv klar til Brexit
Tjekliste – bliv klar til Brexit
Betingelserne for samhandel med Storbritannien efter Brexit er ukendte. Men DI har lavet en værktøjskasse for at hjælpe virksomhederne med at forberede sig på de nye tider.