Presseklip: En god, grøn dag for Europa

Uge 7 2021

Byggeriet roser EU- penge til grøn omstilling og digitalisering

EU-parlamentet har endeligt vedtaget en såkaldt genopretnings- og resiliens-pakke, som skal hjælpe medlemslandene med at sætte gang i økonomien efter coronakrisen. FRI's adm. direktør, Henrik Garver er tilfreds med, at fokus er på grøn omstilling og digitalisering, men kunne have ønsket, at endnu flere af midlerne var bundet hertil. Danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder er nemlig godt rustet til at levere de løsninger, der skaber grøn omstilling, ikke kun i Danmark men også i Europa, påpeger han. Næste skridt bliver at se genopretningspakken omsat i konkrete projekter over hele Europa. (Licitationen)

En god, grøn dag for Europa

Foreningen af Rådgivende ingeniører hilser EU's genopretningspakke velkommen og ser glimrende muligheder for den danske rådgiverbranche. "Grøn teknologi og bæredygtig omstilling ligger til højrebenet for mange af vores medlemsvirksomheder. Det kan vi se, når vi taler nye energiøer, fleksible energisystemer, bæredygtigt byggeri eller noget helt fjerde", skriver Henrik Garver, adm. direktør i FRI i en pressekommentar. (Dagens Byggeri)

Nye samarbejdsformer er vigtige for at holde høj kreativitet i byggebranchen

Kreativiteten i byggebranchen vil blomstre, hvis vi ikke drukner i regler. Vi skal være flere tidligt i projektet, øge digital vidensdeling og have mere sund konkurrence om opgaverne, så der bliver plads til nye aktører på markedet. Det skriver FRI's adm. direktør, Henrik Garver, sammen med en række øvrige aktører i branchen i et fælles debatindlæg. (Byggeri.dk)

Offentlige bygninger kører på klimafrihjul, det må høre op

Der er ingen krav om at mindske energispildet i offentlige bygninger i kommuner og regioner. Det totale fravær af forventninger ændrer sig forhåbentlig i forbindelse med den kommende strategi for bæredygtigt byggeri eller ved årets økonomiaftale, skriver Klimamonitor og henviser til FRI's State of the Nation 2020-rapport, som vurderer, at der i de offentlige bygninger er et renoveringsefterslæb på 70 milliarder kroner alene, hvis bygningsmassens tilstand skal hæves bare til et acceptabelt niveau. (Klimamonitor)