FRI Pressekommentar: Danske verdensmestre i grøn energi kan ikke hvile på laurbærrene

Vi danskere fik en meget flot udtalelse af den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, under hans besøg i Danmark. Nemlig, da han kårede os som Verdensledere i grøn energi. Udtalelsen glæder adm. direktør i FRI, Henrik Garver, der dog ikke mener, at det giver os hverken tid eller anledning til at hvile på laurbærrene.

"Det er flotte ord, Antony Blinken kommer med. Og som danskere kan vi, i al beskedenhed, godt tillade os at tage rosen til os og være både stolte og enige. For når vi ser på, hvad vi har udviklet og opbygget – og ikke mindst, hvad der er på vej i de kommende år – for eksempel inden for områder som vores fjernvarmesystem, integrationen af VE i vores energinet, implementeringen af    vores planlagte energiøer, så ER det faktisk imponerede", siger Henrik Garver og fortsætter:

"Men selvom vi historisk har været gode til at være grønne, er det ikke en position vi uden videre kan holde fast i. Store dele af planen for den grønne omstilling og for at nå Danmarks ambitiøse 2030-mål er bundet op på den fortsatte eskalering af den teknologiske udvikling, den meget diskuterede hockeystavseffekt. Og, i forhold til 2030-målet er det i høj grad bekymrende, hvis der satses for meget på hockeystaven, og for lidt på mere konkrete initiativer. Nok så vigtigt, så gælder det både for hockeystaven som metode i klimapolitikken, og for fastholdelse af en førende dansk position inden for den grønne omstilling, at vi skal satse endnu mere på forskning og udvikling, på uddannelse og på efterspørgsel af ambitiøse grønne løsninger. Det kræver at vi politisk får styr på rammerne for udvikling og efterspørgsel på grøn teknologi, så de virksomheder, der driver udviklingen, ikke ender med at sidde med regningen – og vi som samfund derfor taber gevinsten. Og så skal der satses massivt på   både forskning, innovation og demonstration. Blandt andet opbygning af testanlæg, så vi som nation kan være et udstillingsvindue for the cutting edge af den grønne teknologi. Vi kan ikke hvile på laurbærrene".

Læs flere pressemeddelelser

FRI Pressekommentar: Regeringen lander fornuftigt kompromis med KL.
FRI Pressekommentar: Regeringen lander fornuftigt kompromis med KL.
Tirsdag aften blev KL og Regeringen enige om den nye økonomiaftale for 2022. Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, ser vi aftalen som et godt kompromis med mange positive tiltag, men også med et stærkt problematisk fokus på irrationelle konsulentbesparelser.
FRI Pressekommentar: FRI støtter op om IDAs Klimasvar 2045
FRI Pressekommentar: FRI støtter op om IDAs Klimasvar 2045
FRI bakker op om ingeniørforeningen IDAs rapport ’Klimasvar 2045’, som agiterer for, at Danmark, med den rette indsats, kan være klimaneutrale allerede fem år før det officielle mål i 2050. "Det glæder mig, at der også fra IDA’s side bliver sat fokus på det tempo, der skal til, hvis vi skal blive ved med at være på forkant med udviklingen inden for den grønne omstilling", siger adm. direktør i FRI, Henrik Garver.
Forsigtig optimisme blandt danske rådgivere
Forsigtig optimisme blandt danske rådgivere
Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, udkommer i dag med deres halvårlige konjunkturmåling. Den viser, at branchen overordnet set er kommet helskindet igennem Coronapandemien og tror på lysere tider forude.