Pressemeddelelse:

Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020: Lars Beck Christoffersen, COWI

Lars Beck Christoffersen er 27 år og en af de fem nominerede til at blive Årets unge FRI Rådgiver i 2020.
Lars er vejingeniør i COWI og er nomineret for sin indsats som disciplinleder og projekterende ingeniør på
områdereguleringsplanen for Ullensaker Kommune i Norge.

 

Derfor er Lars nomineret:
Lars formåede gennem hele projektforløbet at tage ansvar og løfte opgaverne, som han fik tildelt – til stor tilfredshed fra både COWI Norge og kunden, Ullensaker Kommune. Lars indgik på projektholdet på lige fod med de øvrige nordmænd til trods for, at han var eneste dansker på holdet og bevægede sig i et helt nyt marked, hvor også de geometriske forudsætninger og krav er anderledes end i Danmark. Lars tilegnede sig hurtigt de nye regelsæt og designede og koordinerede de tværfaglige, komplekse og innovative geometriske løsninger. Ikke mindst de udfordringer, der følger af et højt grundvandsspejl i området, til tider over terræn, gav særlige udfordringer.

Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, siger:
”Lars skiller sig på mange måder ud som en stærk rådgiver. Dels er arbejdet med 3D-modellering i terræn endnu ikke udbredt, på samme måde, som det er det for byggeri. Derfor giver det ham en høj score på de tekniske løsninger og metoder, at han lykkes med en digital model på tværs af faggrupper, i en ny geometri og i et område, hvor de geologiske og grundvandsmæssige udfordringer er komplekse og kræver at der tænkes i kreative løsninger, som virker. Dels lykkedes han succesfuldt med at blive en del af det norske projektteam, der skabte en leverance i høj kvalitet til Ullensaker kommune i Norge. Og endelig er Lars i en alder af blot 27 år medlem af COWI’s digitaliseringsgruppe og ekstern lektor ved Aalborg Universitet i Esbjerg.

Projektet: Innovativ, bæredygtig og kompleks reguleringsplan for Ullensaker Kommune
I forbindelse med et større udbygningsprogram for Ullensaker Kommune i Norge forventer kommunen at øge sit indbyggertal med 50.000 frem til år 2050. I tråd med udbygningsprogrammet er det besluttet, at et større boligområde i Gystadmarka skal etableres og huse op mod 10.000 nye indbyggere. For at det kan realiseres, har Ullensaker Kommune udarbejdet en områdereguleringsplan for Gystadmarka.

På grund af Gystadmarkas geologiske og grundvandsmæssige udfordringer måtte COWI finde innovative løsninger for at løse afvandingskravene i projektet. COWIs rolle på projektet består i at rådgive og detailprojektere til udbud af faggrupper i forhold til vej, afvanding, miljø, landskabsarkitektur, belysning, geoteknik og konstruktioner.

Rani Stephan Karim Shaba, Head of Section og Senior Project Manager, Transport Infrastructure, COWI, udtaler:

Lars har trods sin unge alder og korte karriere allerede taget stort ansvar og vist modenhed ved at styre egne projekter og have kundekontakt med både strategisk vigtige kommuner i Danmark, men også med vores skandinaviske kollegaer og kunder. I sit daglige arbejde udstråler Lars stor faglighed og kommunikationsevne, der har gjort, at vores kunder og kollegaer har følt sig trygge ved ham. Disse evner har resulteret i, at Lars både har undervist studerende på Aalborg Universitet i Esbjerg, Vejle Kommune samt internt i COWI i form af vores danske og indiske kollegaer. På kort tid har Lars altså formået at løfte sine tekniske kompetencer og faglighed til et niveau, der anerkendes både af hans kollegaer og kunder.

FRI udsender de kommende uger uddybende omtaler af de fem finalister, og deres projekter, i konkurrencen om at blive Årets unge FRI-rådgiver 2020. Kåringen af vinderen finder sted torsdag den 5. marts 2020.

Fakta om Årets unge FRI Rådgiver 2020
I år er det 12. år i træk, at FRI afholder konkurrencen Årets unge FRI Rådgiver. Dommerkomiteen fokuserer på tre hovedkriterier. For det første, den unge rådgivers resultater og position i forhold til sin alder. For det andet kvaliteten af kandidatens ekstraordinære tekniske/faglige kunnen, eksempelvis gennem løsninger, som tilgodeser miljø, innovation, bæredygtighed eller energiforbrug. Endelig er kundens vurdering af rådgiverens arbejde et vigtig parameter – gode rådgivere skaber gode projekter, der giver tilfredse kunder.

Læs mere om konkurrencen

FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence European Future Leader Award. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2020 i Istanbul, hvor vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret. Den danske vinder bliver derudover indstillet til at deltage i FIDIC Future Leaders Management Certificate (FLMC) programmet.

Kontakt 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk

Pressefotos findes her /pressefotos

___________ 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder.

FRI står for uafhængig rådgivning. FRI står for bæredygtig udvikling. FRI har videnbaserede meninger om samfundsudviklingen. 

  • FRI’s medlemsvirksomheder beskæftiger ca. 28.000 medarbejdere i Danmark og internationalt og har en global omsætning på mere end 26 mia. kr.
  • De store FRI virksomheder er blandt de største virksomheder i Europa inden for rådgivende ingeniørvirksomhed.

 

Læs om de øvrige nominerede

Pressemeddelelse: Rambøll-ingeniør kåret som Årets unge FRI Rådgiver 2020
Pressemeddelelse: Rambøll-ingeniør kåret som Årets unge FRI Rådgiver 2020
Lasse Vester fra Rambøll vinder prisen som årets unge rådgiver af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Den 32-årige tunnelingeniør modtager prisen, fordi han er en komplet rådgiver med en stærk faglighed og et brændende engagement, som smitter. Det er blandt andet kommet til udtryk i hans arbejde på sænketunnelen Western Harbour Tunnel i Sydney.
Pressemeddelelse: Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020:  Daniel Fester Henningsen, AFM Rådgivende Ingeniører
Pressemeddelelse: Nomineret til Årets unge FRI Rådgiver 2020: Daniel Fester Henningsen, AFM Rådgivende Ingeniører
Daniel Fester Henningsen er 28 år og en af de fem nominerede til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2020. Daniel er civilinstruktør med speciale i bygningskonstruktioner hos AFM Rådgivende Ingeniører og er nomineret for udvikling af et program til beregning af fiberdosering i terrændæk. Programmet er et net-baseret licensprogram, som benyttes ud over landets grænser.