Pressemeddelelse: Nu skal Danmarks mest talentfulde unge rådgivere kåres

Det er for 15. gang blevet tid til at kåre Årets unge FRI rådgiver, og trods et udfordrende år, er feltet så skarpt som nogensinde.

Hvert år siden 2009 har Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI kåret årets unge FRI-rådgiver. Prisen går til en rådgiver på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som via sit talent og sin arbejdsindsats, har udrettet noget ekstraordinært.

Det er de unge rådgiveres virksomheder, der nominerer dem, og en dommerkomité med erfarne branchefolk og kunder, nedsat af FRI, udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris.

Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year, der afholdes i foråret, og vinderen får desuden sponsoreret et internationalt undervisningsforløb, der kvalificerer til den globale rådgiverorganisation FIDICs Future Leaders Management Certificate.

Historisk stærkt felt

Og det er et særdeles stærkt felt, fortæller en begejstret administrerende direktør i FRI, Henrik Garver:

- Vi lever i, hvad der pænest kan beskrives som en ”spændende tid”. Verdensøkonomien, forsyningskæderne og ikke mindst krigen i Europa er alle faktorer, der sætter sine spor på markedet og dermed har påvirket arbejdsformen på mange projekter. Det stiller i endnu højere grad krav til, at de rådgivende ingeniører leverer på både faglighed og agilitet, når de arbejder på komplekse opgaver, hvor spillereglerne hele tiden ændres.

Heldigvis står vi med et historisk stærkt felt af unge talenter. Vi kan se på alle de indstillinger, vi har modtaget, at den nye generation af rådgivende ingeniører virkelig har taget teten op, og er en enorm ressource for vores medlemsvirksomheder – og ikke mindst deres kunder. Så vi har siddet med det luksusproblem, at det har været virkelig svært at vælge mange gode kandidater fra.

Broer, Beregninger og Boligrenovering

Dommerkomiteen har dog fået skåret feltet ned til fem finalister. I år konkurrerer følgende fem om prisen (klik på navnet for at læse pressemeddelelser om de fem):

  1. Mads Holten Rasmussen er 34 år gammen og ansat som udviklingschef hos NIRAS i Allerød. Mads kombinerer sin viden som HVAC-ingeniør med sin Ph.D inden for linked data til at udnytte potentialet i digitale teknologier, ift. rådgivende ingeniørvirksomheder og byggeriet generelt. Han er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde med BART (Byggeriets Automatiske Regeltjek).
  2. Camilla Tang er 32 år gammel og ansat som specialist indenfor avanceret vandbehandling og vandkemi hos NIRAS i Allerød. Camilla bruger sin ekspertise og sin forskning som Erhvervs PhD til at hjælpe forsyningsselskaber med at undgå kemikalier i vores drikkevand. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde på HOFOR-vandværket ’Værket ved Søndersø’ hvor hun har udviklet en metode til at beregne kalkudfældningspotentialet i vand. 
  3. Jyothsna Amrith er 34 år gammel og er ansat som projektleder inden for Spor og Anlæg i Atkins i København. Jyothsna har været ansvarlig for en række jernbane, letbane og metro projekter spredt over hele verdenen. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde med udbygningen af Bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Jakarta, Indonesien. 
  4. Kasper Bach Johannsen er 33 år gammel og ansat som specialist og projektleder indenfor Energidesign, Bæredygtighed & Indeklima hos MOE i Aarhus. Kasper har bidraget til udvikling af branchestandarderne for sundt byggeri, der ligger bag ’DGNB Hjerte’-udmærkelsen. Han er blandt andet nomineret for sit arbejde med Realdania-forsøgsprojektet ’Sunde Boliger Renovering’. 
  5. Michelle Kühl er 30 år gammel og er ansat som projektleder i COWI i Lyngby. Michelle har haft styring med essentielle aspekter af en række store, internationale infrastrukturprojekter. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde på projekterne Fornebubanen i Norge og Çanakkale Bridge i Tyrkiet.

- De fem finalister, som er med i opløbet om at blive årets unge FRI Rådgiver 2023, har alle, i en ung alder, opnået virkeligt flotte professionelle resultater og efterladt tilfredse kunder. Finalisterne repræsenterer den rådgivende ingeniørbranche som vi kender den når den er allerbedst, siger Henrik Garver og fortsætter:

- De indstillede projekter viser bredden i de opgaver, som branchens virksomheder arbejder med: Komplicerede byggeprojekter med ekstremt høje kvalitetskrav. Gennemtænkte infrastrukturløsninger, hvor der er allermest brug for dem; udvikling af systemer til rensning af vores drikkevand og forbedring af vores indeklima - og avancerede digitale løsningsmodeller til brug i byggeriet. Niveauet er tårnhøjt, og det er fem virkelige talenter, der kandiderer til prisen i år.

Hver af de fem finalister vil også være stærke kandidater til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year 2023, som de bliver indstillet til af FRI.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at samtlige finalister har et kæmpe potentiale. Ikke bare for at gøre en forskel for deres virksomheder og for branchen – men for at gøre en forskel for den grønne omstilling og dermed i sidste ende for den verden vi lever i, slutter Henrik Garver.

Kåringen af Årets unge Fri-rådgiver 2023 finder sted torsdag 2. marts kl. 16:30, og vi præsenterer hver dag i ugen før en af de fem finalister.

Hvis du vil følge kåringen live, så kan du gøre det via linket her.


Du kan også
læse mere om konkurrencen på FRI’s hjemmeside

Læs flere pressemeddelelser

Pressekommentar: Vi mangler en helhedsplan for klimaindsatsen
Pressekommentar: Vi mangler en helhedsplan for klimaindsatsen
En frisk rapport fra Klimarådet konkluderer, at der er et mismatch mellem Danmarks indsats og ambitioner på klimaområdet - hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er Adm. direktør Henrik Garver enig i den generelle betragtning. Han ønsker sig nu et samlet fokus på den videre strategi, for at nå i mål.
Pressemeddelelse: Årets unge FRI-rådgiver 2023 - Finalist nummer fire: Kasper Bach Johannsen, Projektleder, MOE
Pressemeddelelse: Årets unge FRI-rådgiver 2023 - Finalist nummer fire: Kasper Bach Johannsen, Projektleder, MOE
Kasper Bach Johannsen er 33 år gammel og ansat som specialist og projektleder indenfor Energidesign, Bæredygtighed & Indeklima hos MOE i Aarhus. Kasper har i flere sammenhænge bidraget til innovation inden for sundt byggeri og taget del i udviklingen af ’DGNB Hjerte’-udmærkelsen. Han er blandt andet nomineret for sit arbejde med Realdania-forsøgsprojektet ’Sunde Boliger Renovering’.