MOE-ingeniør vinder prisen som Årets unge FRI Rådgiver 2019

Peder Tor Hessellund Schiønning fra MOE modtager prisen som årets unge rådgiver 2019 af Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). Valget faldt på den 33-årige ingeniør og projektchef med afsæt i hans arbejde med DTU’s bygning 310 og på grund af hans dybe forståelse for at skabe værdi gennem brug af digitale modeller, hans evne til at tænke bæredygtighed og innovative løsninger med i projektet, hans evne til procesoptimering og hans gode samarbejds- og kommunikationsevner.


 

Peder beskrives som en af MOE’s absolut bedste og mest kompetente projektchefer. Han har en stærk faglig baggrund inden for installationsområdet. I sit arbejde har Peder et naturligt overblik over de relevante faser og processer i et projekt, hvilket gør ham i stand til at lede og styre projekter sikkert i mål. Han medvirker til at sikre fremdriften på tværs af alle fag, selv på de områder, der ikke nødvendigvis er hans ansvar.

Peder har ifølge MOE evnerne til både at demonstrere sin store faglighed og formidle svært tilgængeligt stof. Som projektleder for MOE var Peder Schiønning øverste ansvarlig for økonomi, kvalitet og tid på projektet ”Bygning 310” for DTU. Undervejs i projektet for DTU har Peder skabt innovative løsninger, både på det projektmæssige plan og i samarbejdsprocessen, hvilket er kommet alle parter på projektet til gode.

Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, siger:
”Det er i et virkelig skarpt felt af kandidater, at Peder er blevet nr. 1. Peders bidrag, og greb om projektet og processen ”Bygning 310” på DTU er virkelig imponerende. Samtidig var hans evne til at arbejde med digitale modeller, så de kunne anvendes direkte af entreprenøren, banebrydende for 2017. Også selvom det er mere standard i dag, at de rådgivende ingeniørvirksomheders digitale modeller, er det, som entreprenørerne anvender direkte. Så det er live produktivitetsvækst, vi har været vidne til med projektet. Samtidig er der tænkt både bæredygtighed, samarbejde og procesoptimering undervejs. Jeg forstår godt, at MOE ser Peder som et stort talent. Det er han også. Ikke kun i MOE men i den rådgivende ingeniørbranche generelt. Det er derfor vi i dag har kåret ham til vinder, som årets unge FRI Rådgiver 2019.”


Projektet: Bygning 310 DTU

Bygning 310 er et af flere store nybyggerier, der skal understøtte DTU som internationalt eliteuniversitet med state-of-the-art forskningsfaciliteter og innovationsfremmende læringsmiljøer. Bygningen skal danne rammerne for DTU Energi og 3D-Imaging Center. Den ca. 10.000 m2 installationstunge forskningsfacilitet er beliggende i 3. kvadrant på DTU Lyngbys Campus omkring Matematik-torvet og har en samlet anlægssum på ca. 300 mio. kr.

Ifølge bygherren, DTU, er projektet på mange måde et utraditionelt projekt, som har krævet noget særligt af projektets rådgivere. Det har Peder levet op til i projektet. Resultatet beskrives af DTU som meget tilfredsstillende, når man ser på fremdriften, nøgletallene, og antallet af uforudsete hændelser, projektet er stødt på. Peder har blandt andet været god til at have et dybdegående kendskab til projektets detaljer, til at have et overblik og til at kunne forhandle sig tilrette om tingene. Ifølge DTU har Peder det digitale mindset, der er brug for, hvis branchen skal løftes til det næste skridt.


Adm. direktør i MOE Christian Listov-Saabye udtaler:
I MOE er vi utroligt stolte over, at en af vores talentfulde unge ingeniører er blevet valgt som Årets unge FRI Rådgiver. Peder besidder alle de egenskaber, vi betragter som vigtige for fremtiden – han er ingeniørfaglig stærk, har indsigt og interesse i at udnytte BIM mulighederne i sine projekter, er en dygtig projektleder, er god til at kommunikere, samtidig med at han evner at skabe et godt samarbejde både i projektgruppen og mellem bygherre, entreprenør og arkitekt. Stort tillykke til Peder”.

Ud over Peder Tor Hessellund Schiønning var der følgende fire finalister i konkurrencen:

  • Claus Maimann Davidsen, 34 år, Nordiq Group– nomineret med projektet ”Bofællesskabet Mageløse”
  • Henrik Bredahl Kock, 31 år, COWI – nomineret for sine bidrag til design m.v. af den nye Storstrømsbro
  • Jan Vig Nielsen, 33 år, Rambøll – nomineret for renovering af Bryghusbroen
  • Gitte Gylling Olesen, 35 år, Rambøll – nomineret for bæredygtighedsledelse m.v. i forbindelse med Middelfart Rådhus

Det er 11. gang, at FRI kåret Årets unge FRI Rådgiver.


Kontakt

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk

MOE: Rikke Gemzøe: 2540 0007 eller reg@moe.dk

Fakta om Årets unge FRI Rådgiver 2019

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) kårer hvert år den rådgivende ingeniørbranches mest talentfulde unge rådgiver.

Vinderprisen består – ud over æren – af deltagelse i FIDICs (International Federation of Consulting Engineers) Young Professionals Management Training Programme.

Programmet giver grundlæggende værktøjer til at udvikle sig, både som medarbejder og som potentiel leder, samt adgang til et stort, internationalt netværk.

De fem finalister indstilles alle til prisen ”European Young Professional of the Year”, der uddeles af EFCA (European Federation of Consulting Engineering Associations) i Dublin, Irland i maj.

Fakta om MOE

MOE A/S er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med 900 medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark, Norge og Filippinerne.

MOE rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri, Infrastruktur.

Virksomheden er ejet af de ledende medarbejdere.

For yderligere information se www.moe.dk.

Facebook: www.facebook.com/MOE.AS

Linked In: www.linkedin.com/company/moe

Instagram: @moeconsultingengineers

Læs mere

Arrangementer
Arrangementer
FRI Young Professionals's arrangementer samler de yngre rådgivere, giver faglig inspiration og styrker det sociale netværk på tværs af virksomhederne.