Young Professionals

Årets unge FRI Rådgiver

Her på siden har vi samlet information om konkurrencen Årets unge FRI-Rådgiver. Vi ønsker at vise, hvordan deltagelse i konkurrencen er med til at udvikle og styrke unge talenter, så der kommer fokus på den rådgivende ingeniørbranche som helhed. Du kan blandt andet læse om det videre forløb med EFCA Young Professional of the Year, hvor de danske deltagere har høstet rigtig gode placeringer, og den afsluttende deltagelse i FIDIC Future Leaders Management Certificate. I knappen herunder kan du læse alt, hvad der er værd at vide for at indstille en ung medarbejder til konkurrencen 2022.

Fakta om konkurrencen

Her finder du 6 gode grunde til at indstille din medarbejder, en oversigt over tidligere års vindere, information om det videre forløb med EFCA Young Professional of the Year mv.

 

Hvad vægter højt?

Hvad kræver det at blive nomineret? Hvilke kriterier vægter dommerkomiteen højt?

Finalister 2021

Feltet i 2021 var så skarpt som nogensinde med disse fem finalister: 

Jonas Knudsen, 35, er ansat som Projekt- og byggeleder for FRI-virksomheden AFRY i Aarhus. Han er nomineret for sit arbejde med ombygningen af spraytårn 3 for Arla Foods Arinco.

Mette Steffensen, 32, er ansat som byggeingeniør og disciplinleder i FRI-virksomheden COWI A/S i Lyngby. Hun er nomineret for sit arbejde på E05 Korsvägen, der er en del Västlänken projektet i Göteborg.

Pætur Jakobsen, 35, er ansat som afdelingsleder for aqua-kulturafdelingen hos FRI-virksomheden SMJ i Thorshavn på Færøerne. Han er nomineret for sit arbejde i forbindelse med lakseopdrætsvirksomheden Bakkafrosts opførsel af et nyt produktionsanlæg.

Charlotte Rask Jensen, 34, er ansat som byggeleder i FRI-virksomheden EKJ i København. Hun er nomineret for sit arbejde med opførslen af det nye Frihedsmuseum i Churchillparken nær Kastellet i København, hvor hun stod for byggeledelsen.

Sarah Brudler, 30, er ansat som bæredygtighedskonsulent i FRI-virksomheden Rambøll i København. Hun er nomineret for sit arbejde med at udvikle et Life Cycle Assesment tool, der gør det muligt at måle og evaluere niveauet af bæredygtighed på projekter inden for vandsektoren.

Du kan læse mere om de fem og deres projekter ved at klikke på billederne. 

6 gode grunde til hvorfor din virksomhed bør tilmelde en FRI-rådgiver:

  1. God markedsføring af virksomheden
  2. Bedre holdånd i virksomheden
  3. Attraktiv arbejdsplads for kommende medarbejdere
  4. Dygtigere medarbejdere efter deltagelse i FIDIC-programmet
  5. Øget anerkendelse af den rådgivende ingeniørbranche
  6. Flere unge til ingeniørfaget

FIDICs Future Leaders Management Certificate Program
Vinderen af Årets unge FRI-rådgiver får mulighed for at deltage i FIDIC Future Leaders Management Certificate, et program der hviler på to ben: Lederuddannelse og etablering af et internationalt netværk med andre unge ledere. Kombinationen af de to forbereder dermed også deltagerne på at lede internationale teams, hvilket er en god og brugbar erfaring at tage med tilbage til sin virksomhed. Læs om dette års program her.

Hvor meget tid kræver det?
Flere mindre virksomheder har udtrykt bekymring for, hvor tidskrævende deltagelse i en konkurrence som Årets FRI Rådgiver er. Blandt andet tager det tid at få en kunde til at komme med en udtalelse om den indstillede medarbejder.
Vi har derfor udviklet et ansøgningsskema, der skulle lette processen.

Tidligere års vindere:

2020: Lasse Vester, Rambøll
2019: Peder Tor Hessellund Schiønning, MOE
2018: Thomas Kruse, Rambøll
2017: Jens Bøttcher Meyer, Atkins Danmark
2016: Jens Rosenville, Rambøll
2015: Anne Moloney, Rambøll
2014: Stefan Schmidt, NIRAS
2013: Anne Rosborg, COWI og Kristoffer Vrang, Rambøll
2012: Jacob Phillipsen, Rambøll
2011: Frank Schwartz, COWI
2010: Thomas Jensen, Orbicon
2009: Douglas A. Marrett, Grue og Hornstrup