FRI State of the Nation - kommunalvalg 2021

Nøgletal for kommunernes forbrug

FRI-analyse: State of the Nation - kommunalvalg 2021

VI har i samarbejde med Rambøll fået udarbejdet en rapport, der viser konsekvenserne af underinvesteringer i offentlige bygninger – specifikt er der kigget på folkeskoler.

Hvor bruger din kommune pengene, og har de øget investeringerne eller sparet i løbet af den seneste valgperiode? Det og meget mere har du mulighed for at få et overblik over her. 

Ca. halvdelen af de danske skattekroner bruges i kommunerne, der har direkte indflydelse på meget af den helt nære velfærd, vi selv, vores børn og vores ældre modtager. I anledning af kommunal- og regionsvalget i november har vi analyseret, hvorvidt kommunerne gennemsnitligt har investeret mere, mindre eller det samme i perioden 2008-2020, og om de har investeret mere, mindre eller det samme fra den ene til den anden valgperiode. 

I analysen kan du se en række ting om din kommune:

  • Investerede din kommune gennemsnitligt mere eller mindre i fx renovering af dine børns institution og skole i perioden 2008-2020?
  • Investerede din kommune mere i den seneste valgperiode 2018-2020 sammenholdt med den forrige valgperiode 2014-2017?
  • Hvor stor en andel udgør fx infrastruktur og transport af din kommunes forbrug?
  • Hvor mange penge bruger kommunen pr. indbygger på fx byggeri og miljø?

På kortet herover kan du finde din egen kommune og vælge mellem de udgiftsområder, du er interesseret i. Ovre til højre kan du se en opgørelse af udviklingen i din kommunes forbrug fordelt på investeringstrend, andel af det samlede forbrug og forbrug pr. indbygger. Du har også mulighed for at sammenligne din kommune med fx nabokommunen, hvis du bladrer videre til næste side. Her vælger du flere kommuner ved at holde CRTL-knappen nede og trykke på kommunerne.

Analysen er udarbejdet i samarbejde med Nordiq Group A/S.

Har du spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive eller ringe til:                                                                  

 

Morten Vendt
Presse og kommunikation
Tlf: 35 25 37 47
mail: mv@frinet.dk