Jobopslag

FRI søger konsulent til politisk interessevaretagelse og tal

Vil du arbejde i spændingsfeltet mellem erhvervsliv og politik? Vil du være med til at sikre fortsat vækst hos Danmarks internationale og videnstunge rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Har du interesse i emner som energi, forsyning og dataanalyse, og kan du begejstres over at have ansvaret for andre af de bredere dagsordner, vi arbejder med i FRI?

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, søger en konsulent/seniorkonsulent til interessevaretagelse inden for bl.a. energi og forsyning samt statistik, der kan sætte sig ind i vores medlemsvirksomheders ønsker og behov og kombinere denne forretningsforståelse med politiske beslutningsprocesser. Vi forudsætter, at du er selvstændig, god til at samarbejde og kan arbejde i en stilling med mange udadvendte opgaver.

 

Jobbet vil bl.a. bestå i:

 • Betjening af FRI’s Energiudvalg, der består af direktører og ledende medarbejdere fra vores medlemsvirksomheder
 • At gennemføre og trække essensen ud af databaserede undersøgelser blandt FRI’s medlemmer
 • At navigere mellem mange opgaver og faglige felter, hvor du skal kunne danne dig et så kvalificeret overblik, at du kan stille de rigtige spørgsmål og afdække rådgiver- og ingeniørvirksomhedernes udfordringer og behov.
 • At kommunikere, formidle og oversætte de rådgivende ingeniørvirksomheders holdninger og visioner til politik.
 • At repræsentere FRI og de rådgivende ingeniørvirksomheder i samarbejdet med myndigheder og andre interesseorganisationer – både skriftligt og til møder.

 

Vi forventer, at du:

 • Har en længerevarende uddannelse inden for fx økonomi, samfundsvidenskab eller det tekniske område.
 • Har interesse for grøn omstilling, udviklingen af Danmarks energiinfrastruktur og håndteringen af de udfordringer og dilemmaer i dette felt
 • Har evne og lyst til at arbejde med tal og analyser af rådgiverbranchen. Excel skal ligge på rygraden.
 • Kan repræsentere rådgivende ingeniørvirksomheders interesser nuanceret og professionelt. Vores medlemsvirksomheder er eksperterne i det faglige – du skal være med til at oversætte deres viden, så det giver gennemslagskraft politisk og i forretningsmæssig henseende – og omvendt skal du også kunne formidle den politiske virkelighed til virksomhederne.
 • Leverer en kvalitetsbevidst og serviceminded indsats over for FRI’s politiske udvalg, bestyrelse, arbejdsgrupper og netværk.
 • Er skriftlig velformuleret og kan formidle kompleks viden på få sider.
 • Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har viden, erfaring eller indsigt i en rådgivende ingeniørvirksomhed/konsulentbranchen – eller fra andre videnstunge erhverv, alternativt fra en politisk interesseorganisation eller fra centraladministrationen.

 

Vi tilbyder:

 • En fleksibel arbejdsplads, hvor du i høj grad selv er med til at sætte dagsordenen.
 • En varieret hverdag med mange samarbejdspartnere – både internt og eksternt.
 • Frihed under ansvar – med pligten til selvstændigt initiativ og drive.
 • Vi er er lille sekretariat, hvilket giver mulighed for at beskæftige sig med en lang række forskellige emner – så skriv hvis du har arbejdet med emner som it-drift, styring og kontakt til it-leverandører, og arbejdsmiljø.
 • Vi forventer ikke, at du har styr på alt fra dag et og giver mulighed for efteruddannelse og gode kollegaer, hvor det er nødvendigt.

 

Ansøgning:

Ansøgning sendes til FRI på job@frinet.dk senest den 9. januar 2022. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte adm. direktør Henrik Garver hg@frinet.dk eller tlf. 35 25 37 37 eller alternativt informationschef Inge Ebbensgaard ime@frinet.dk (60 77 60 94)

 

Om Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI

Foreningen af Rådgivende Ingeniører er brancheorganisationen for rådgiver- og ingeniørvirksomheder. Foreningen repræsenterer 250 virksomheder med 30.000 medarbejdere og en global omsætning på mere end 30 mia. kr. Vi bor på Vesterbrogade 1E, 3. sal, 1620 København V (i Industriens Hus).

Du læse meget mere om FRI herunder.

Hvad er FRI

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er en brancheforening for rådgivende ingeniør-virksomheder. Foreningen blev grundlagt i 1904.

Hvad siger medlemmerne?

FRI’s medlemsundersøgelse peger på en tilfredshed med FRI’s interessevaretagelse, rådgivning og ydelser samt synlighed og profilering i pressen.