Udfordringer med EPS-beton

Fugtskader, afgasning og manglende styrke. Ny letvægtsbeton volder problemer.


 

EPS-beton er en ny form for letvægtsbeton, der udover cement også består af polystyrenkugler. Materialet, der anvendes som isoleringsmateriale til blandt andet gulve, vægge og tage kan medføre problemer. Det står nu fast efter et møde i Det Stående Byggepanel. Her kom det frem, at EPS-betonen kan være for svag til at kunne klare eventuelle tryk på gulve, og at den kan udvikle meget varme ved optørring. EPS-betonen er relativt ny, og der er ikke implementeret officielle regler eller anvisninger for brugen af isoleringsmaterialet, og det kan gøre brugen af EPS-betonen risikabel, skriver Ingeniøren.

Læs artiklen

Læs mere om samme emne

[al[tan  - nyt værktøj til rådgivere
[al[tan - nyt værktøj til rådgivere
Teknologisk Institut har udviklet og designet en app, [al[tan, som skal forbedre kvaliteten og effektiviteten i rådgiverens arbejde med at registrere og analysere data fra tilstandsundersøgelser, som er foretaget på altaner med udliggerjern/stålprofiler.
Kursus: Karismatisk ledelse og konflikthåndtering
Kursus: Karismatisk ledelse og konflikthåndtering
Dette kursus i karismatisk adfærd og ledelse er for den professionelle fagperson, der ønsker at forstå de dybereliggende mekanismer i kommunikation, og som ønsker at skabe sig en fordel i samtaler, møder og interaktion i arbejdslivet.
Høringssvar: Selektiv nedrivning
Høringssvar: Selektiv nedrivning
Med et lovforslag, der netop har været i høring, bliver det muligt for Miljøministeren at fastsætte regler i en bekendtgørelse om selektiv nedrivning – det vil sige nedrivning, hvor materialer adskilles og sorteres med henblik på maksimal udnyttelse og recirkulering af materialer, samt frasortering af materialer, der indeholder problematiske stoffer. FRI har indsendt høringssvar, som du kan læse her.