Store omkostninger til certificering?

Er du bange for, at medarbejderen smutter kort tid efter du har betalt uddannelse eller certificering? Så bør du måske kigge på DI’s skabelon for uddannelsesklausuler.


 

Så bør du måske kigge på DI’s skabelon for uddannelsesklausuler, hvis du ikke har login, kan du få det som DI medlem. 

Den umiddelbare vurdering er, at en certificering er om tilegnelse af en personlig kvalifikation, som har en generel værdi på arbejdsmarkedet og som koster den pågældende virksomhed et anseeligt beløb på omkring 100.000 kr.

Der er ingen lovgivning om uddannelsesklausuler, som alene er underlagt de almindelige begrænsninger i aftalelovens § 36 om urimelige aftaler. Der er således heller ikke faste definitioner af hvilke udgifter, der kan medtages. Der vil f.eks. kunne argumenteres for uddannelsesgebyr og undervisningsmateriale såvel som rejseomkostninger og medgået arbejdstid.

Læs mere her

Læs mere om samme emne

Kursus: Præsentationer der huskes for ingeniører & ledere
Kursus: Præsentationer der huskes for ingeniører & ledere
Det kan være svært at videreformidle budskaber med kompleks viden på en måde, der både fanger publikums interesse og samtidig sikrer, at det faglige indhold bliver korrekt forstået af tilhørerne. Men ved brug af nogle ganske simple teknikker kan man lære at gøre sin præsentation så god, at den bliver husket af tilhørerne i mange år efter.