Omkostninger til certificering af statikere

FRI har været i dialog med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen med henblik på de højre omkostninger, der er ved certificering af statikere.


 

Det er vigtigt, at vores bygninger er sikre at opholde sig i. Men det har gennem nogen tid set ud som om, at omkostningerne til at blive certificeret statiker så ud til at blive større, end nogen kunne være interesserede i. FRI har derfor været i dialog med Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen for at få dem til at vurdere, om ordningen kan gøres mindre administrativ tung uden at tabe kravene til, at de, der bliver certificerede statikere, skal kunne og ville leve op til kvaliteten.

Læs FRI's brev til TBST her.  

 

Læs mere om samme emne

Kursus: Præsentationer der huskes for ingeniører & ledere
Kursus: Præsentationer der huskes for ingeniører & ledere
Det kan være svært at videreformidle budskaber med kompleks viden på en måde, der både fanger publikums interesse og samtidig sikrer, at det faglige indhold bliver korrekt forstået af tilhørerne. Men ved brug af nogle ganske simple teknikker kan man lære at gøre sin præsentation så god, at den bliver husket af tilhørerne i mange år efter.
Fortolkninger af reglerne om lejlighedssammenlægninger
Fortolkninger af reglerne om lejlighedssammenlægninger
FRI stiller ofte spørgsmål til Social- og Boligstyrelsen om, hvordan en regel i Bygningsreglementet skal fortolkes. Det er dog sjældent, at vi sender mange sider med spørgsmål, men det var præcis, hvad vi gjorde før sommerferien efter en række dialoger med Københavns Kommune om forståelsen af brandreglerne i forbindelse med lejlighedssammenlægninger. Der er nu kommet svar på både FRI’s og Københavns Kommunes spørgsmål til styrelsen, og du kan læse dem her.