udvalg

Byggeri

Byggerisektoren har en væsentlig og afgørende betydning for den samfundsmæssige udvikling. Rådgivende ingeniører har her en central rolle i udviklingen af morgendagens bygninger, der skal sikre, at nye bygninger fremstår mere tidsvarende. 

 

Temaer

BR og certificering

Bygningsreglementet og certificeringsordningerne for konstruktion og brand ændrer på mange områder væsentligt på rådgivernes arbejde. Under temaet finder du status, høringer, FRI's holdning og løbende information om emnerne.

Bæredygtighed i byggeriet

Bæredygtighed er en vigtig dagsorden for byggeriet. Du kan bl.a. læse om FRI's indsats for en frivillig bæredygtighedklasse i BR, om test af Level(s), netværksmuligheder, FRI's synspunkter og meget andet

Materialer

Der bruges masser af materialer til byggeri. Nogle, som MgO, viser sig at være problematiske. Overvejelser om bæredygtige materialer, krav til byggevarer osv finder du også her. 

Byggeriet 2035

Her på siden kan du læse rapporten ”Byggeriet 2035 – en foresight-analyse”, som viser konsekvenser og muligheder af de megatrends, som præger verdens udvikling.

Digitalisering

Vi har samlet alle sider, der relaterer til digitalisering i byggeriet her. Du kan læse om digitale udbud, IKT-specifikationer, CCS, BIM, 3D-projektering og meget meget mere. 

Værdiskabende Byggeproces

Byggeriet bliver fra mange sider beskyldt for at være ineffektivt og dyrt. Derfor er FRI og seks andre af byggeriets organisationer gået sammen i et projekt kaldet "Værdiskabende Byggeproces".