Pressemeddelelse

Ny formand for rådgivere: Grøn dagsorden for flere ingeniører

 

Der blev torsdag den 4. marts 2021 valgt en ny formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, og han vil gøre det tydeligere, hvad branchen bidrager med til samfundet.

Rådgivende ingeniørers arbejde er komplekst. Det kommer vi ikke til at lave om på. For det er os, der står for at knække de hårde nødder, når fremtidens bæredygtige løsninger skal designes. Men det bliver en del af strategien fremover, at gøre det komplekse operationelt – ikke blot for vores kunder, men også for omverdenen, så de får et bedre billede af, hvad det er for opgaver, branchen er med til at løse, og hvordan.

Det fortæller den nye Formand for Foreningen af Rådgivende ingeniører, Christian Listov-Saabye, der netop er blevet valgt ind på den årlige generalforsamling i dag, torsdag den 4. marts.

Det var en enig bestyrelse, der indstillede den 63-årige MOE-direktør som ny formand, og han blev valgt uden modstander på generalforsamlingen. Christian Listov-Saabye, der har tæt på 40 års erfaring fra den rådgivende ingeniørbranche, ser frem til at tage fat, og videreføre det vigtige arbejde med samspillet mellem de danske rådgivere og bidrage til at synliggøre branchens væsentlige bidrag til en bæredygtige udvikling.

Arbejder for og med mennesker

- Jeg ser frem til, at vi forhåbentligt snart kan mødes fysisk igen, og blandt andet holde vores årsmøde – det lyder måske som en praktisk detalje, men det med at se hinanden i øjnene er en virkelig stor del af det menneskelige aspekt i vores arbejde. Og det ER jo først og fremmest mennesker, det handler om, selvom det er det tekniske vi arbejder med, fortæller han.

- FRI er for mig både en interesseorganisation, der repræsenterer branchens interesser over for samfundet og hjælpe os som virksomheder med at drive vores forretning, men også et netværk, for videndeling imellem kolleger. Det er et ret unikt fællesskab, hvor der er plads til, at vi er konkurrenter, men samtidig arbejder sammen for en fælles dagsorden om en bæredygtig fremtid og endnu bedre arbejdspladser for vores ansatte. Det er en ære, at få lov til at stå i spidsen for en så stærk forening som FRI. At få lov til at være med til at tegne vores vigtige erhverv. FRI’s State of the Nation-rapporter har for eksempel virkelig været med til at rykke på nogle dagsordner – ikke mindst den grønne – og det skal vi naturligvis blive ved med.

Den nye formand har dog også en anden mærkesag:

Få erhvervet tegnet op i farver

- Det jeg helt personligt brænder mest for, det er at gøre det tekniske område – det naturvidenskabelige område– endnu mere attraktivt. Det er vigtigt, ikke blot for os inden for branchen, men bestem også for de fremtidige generationer, at interessen for de tekniske arbejdspladser styrkes. Som Ingeniører bidrager vi til - og arbejder med - utroligt mange spændende områder, og vi er helt afgørende for samfundet, fortæller formanden.

- Det naturvidenskabelige område er meget vigtigt og i øvrigt et virkelig spændende erhverv. Den viden skal præge unge mennesker. Det kan man godt blive i tvivl om, de er klar over. Der ligger en opgave hos os, i at fortælle omverdenen om, hvad vi egentlig laver som rådgivende ingeniører. Det er jo ikke influencere, der redder verdenen – det er faktisk os, langt hen ad vejen, når vi er med til at udvikle de løsninger, der skal bygge vores allesammens fremtid. 

- For det andet skal vi sørge for at være en attraktiv branche at være ansat i. Det er vi allerede, men det er endnu en ting, vi skal være kendt for. Og vi skal arbejde for at gøre det endnu bedre. Vi har i dag en lidt skæv kønsfordeling med kun en tredjedel kvinder, og det er også noget af det, jeg gerne vil gøre op med. Det her er en branche for alle, der har evnerne og lysten til at være med til at arbejde med fremtidens løsninger. Det er det, jeg brænder for i min egen virksomhed – og det er også det, vi skal i branchen. Det er her FRI kommer ind i billedet og kan synliggøre dette og hjælpe os med at løfte baren i fællesskab.

---

Blå bog:

Christian Listov-Saabye
Født 27. juni 1957 (63 ÅR)

Adm. direktør i MOE A/S i Søborg
Uddannet cand.polyt. på DTU i 1983

---

Ved årets generalforsamling i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, blev bestyrelsen i øvrigt styrket med følgende tre profiler:

Søren Brøndum, Executive Director, Rambøll Denmark Buildings

Søren Brøndum er 55 år gammel og har været ansat i Rambøll i 29 år siden 2017 som Executive Director.
Han er uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet og HD fra Copenhagen Business School.
Søren er i forvejen et kendt ansigt i FRI, da han også er formand for Byggeriudvalget i Foreningen.
Ud over posterne i FRI, er han bestyrelsesformand for Ørestad Innovation City (ØICC)

Peter Gasberg, Direktør og partner, Frandsen & Søndergaard K/S

Peter Gasberg er 59 år gammel og har været hhv. indehaver direktør og partner i Frandsen &Søndergaard siden 2005 Inden da har han slået sine folder hos Brix & Kamp, RE Beton samt Steensen & Varming
Han er uddannet Teknikumingeniør, Horsens Teknikum.

Henrik Winther, Executive Vice President for Danish Operations at COWI

Henrik Winther er 50 år gammel og har – med en lille afstikker til Aarsleff i årene 2000-2003 - arbejdet for COWI i mere siden 1993. Siden 2020 direktør for firmaets danske forretninger.
Han er uddannet ingeniør fra DTU og merconom fra Copenhagen Business Academy.
Ud over posten i FRI, er Henrik Winther bestyrelsesformand i rekrutteringsvirksomheden Capax Recruitment.