Det Digitale Byggeri i praksis

Implementeringsnetværket for det digitale byggeri har i løbet af de seneste måneder støttet en række projekter med at leve op til kravene i Det Digitale Byggeri. Støtten er givet så parterne i byggesagen kan trække på eksperter, der kan hjælpe over hurdlerne. Der er stadig plads til flere afprøvningsprojekter i budgettet.

I dag har mange virksomheder nået et stort teoretisk kendskab til de projekterings- og kommunikationsværktøjer, der udgør rygsøjlen i Det Digitale Byggeri. Men der mangler stadig erfaringer med at bruge dem i virkelige byggeprojekter.

Derfor støtter Implementeringsnetværket en række afprøvningsprojekter, der hver især skal skabe konkret viden om, hvordan de digitale metoder fungerer i praksis.

For at understøtte de virksomheder, der deltager i afprøvningsprojekterne, har Implementeringsnetværket oprettet en taskforce, som er det eksperthold, der yder bistand gennem hele processen.

Læs mere om samme emne

Endelig tekst til klimakrav i BR18
Endelig tekst til klimakrav i BR18
Vi kender nu den endelige tekst, som vil blive indført i BR18 om bygningernes klimaaftryk gældende fra 1. januar 2023. Teksten bliver dog først officielt offentliggjort omkring oktober.
Offentliggjorte BUILD-rapporter skaber indsigt i kommende grænseværdier fra 2025
Offentliggjorte BUILD-rapporter skaber indsigt i kommende grænseværdier fra 2025
Forslagene fra Social- og Boligstyrelsen om grænseværdier for nybyggeriets klimaudledninger i BR18 er stadig fortrolige og deles kun med aftaleparterne bag den Nationale Strategi for Bæredygtigt Byggeri fra 2021. Analyserne, der ligger til grund for styrelsens forslag, er nu tilgængelige og giver en indikation af, hvad der præsenteres for de boligpolitiske ordførere.