Det Digitale Byggeri i praksis

Implementeringsnetværket for det digitale byggeri har i løbet af de seneste måneder støttet en række projekter med at leve op til kravene i Det Digitale Byggeri. Støtten er givet så parterne i byggesagen kan trække på eksperter, der kan hjælpe over hurdlerne. Der er stadig plads til flere afprøvningsprojekter i budgettet.

I dag har mange virksomheder nået et stort teoretisk kendskab til de projekterings- og kommunikationsværktøjer, der udgør rygsøjlen i Det Digitale Byggeri. Men der mangler stadig erfaringer med at bruge dem i virkelige byggeprojekter.

Derfor støtter Implementeringsnetværket en række afprøvningsprojekter, der hver især skal skabe konkret viden om, hvordan de digitale metoder fungerer i praksis.

For at understøtte de virksomheder, der deltager i afprøvningsprojekterne, har Implementeringsnetværket oprettet en taskforce, som er det eksperthold, der yder bistand gennem hele processen.

Læs mere om samme emne

Endelig tekst til klimakrav i BR18
Endelig tekst til klimakrav i BR18
Vi kender nu den endelige tekst, som vil blive indført i BR18 om bygningernes klimaaftryk gældende fra 1. januar 2023. Teksten bliver dog først officielt offentliggjort omkring oktober.
EPD'er
EPD'er
Ønsker man at anvende EPD'er i sin beregning, kan alle danske EPD'er findes hos EPD Danmark.
Excel Lite
Excel Lite
BUILD har lanceret et værktøj - Excel Lite - der gør det muligt at opbygge en bygningsmodel i Excel for derefter at importere den til LCAbyg.