Havneprojekt: Fra 2D til 4D på 7 uger

Implementeringsnetværket for Det Digitale Byggeri har støttet et projekt for at afprøve 4D-modeller i produktionsplanlægningen. Læs mere om hvordan man kan bruge modellen i det praktiske arbejde.

En 4D-model er en 3D-model hvor tid er tilføjet. Det vil sige man tilføjer det traditionelle Gantt-kort i modellen så overskueligheden øges. På den måde kan man undgå flaskehalse og pladsmangel, da man kan følge tidsplanen i selve 3D-modellen som en videolignende visualisering.

Læs om projektet i pressemeddelelsen fra Implementeringsnetværket

Læs mere om samme emne

Endelig tekst til klimakrav i BR18
Endelig tekst til klimakrav i BR18
Vi kender nu den endelige tekst, som vil blive indført i BR18 om bygningernes klimaaftryk gældende fra 1. januar 2023. Teksten bliver dog først officielt offentliggjort omkring oktober.
Offentliggjorte BUILD-rapporter skaber indsigt i kommende grænseværdier fra 2025
Offentliggjorte BUILD-rapporter skaber indsigt i kommende grænseværdier fra 2025
Forslagene fra Social- og Boligstyrelsen om grænseværdier for nybyggeriets klimaudledninger i BR18 er stadig fortrolige og deles kun med aftaleparterne bag den Nationale Strategi for Bæredygtigt Byggeri fra 2021. Analyserne, der ligger til grund for styrelsens forslag, er nu tilgængelige og giver en indikation af, hvad der præsenteres for de boligpolitiske ordførere.