Uge 48 2022
Det seneste markedsbarometer fra FRI’s europæiske søsterorganisation, EFCA, er netop udkommet og viser, at de seneste seks måneder har været meget travle for rådgiver- og ingeniørvirksomhederne i Europa. I forhold til fremtiden, er ordrebøgerne fortsat gode, men beskæftigelsesindekset er faldende. Det er manglen på kvalificeret arbejdskraft, der er branchens største udfordring, på tværs af Europa, men også krigen i Ukraine, energikrisen, stigende inflation og stigende renter bidrager til mere usikkerhed om markedsudviklingen. (Mandag Morgens News, CWatch)
Skal vi i DK lykkes med klimamissionen - også uden for egne grænser - kræver det højere ambitioner og bedre rammer, skriver FRI sammen med en række organisationer i et debatindlæg i Berlingske. Og her bliver det nye Folketing og den kommende valgperiode afgørende. Det danske bidrag til den globale, grønne omstilling er at vise det gode eksempel. Danmark kan ikke tvinge andre lande til truget. Men vi kan vise dem en fornuftig vej derhen. Her ligger Danmarks største klimapotentiale. (Berlingske, B.dk, Ecocouncil.dk/Det Økologiske Råd)
Tal fra Licitationens brancheanalyser viser, at de rådgivende ingeniører vækster både på top- og bundlinje. Fremgangen kan også mærkes på medarbejderstaben, som vokser med 814 ansatte mod 36 sidste år. FRI forudser, at de små og mellemstore virksomheders strategiske valg for alvor vil slå igennem i 2022-regnskaberne. ”Der er nogle meget store megaprojekter, der venter i fremtiden, herunder den grønne omstilling og klima- og energisikring, samt hvordan man ruster byerne til den stigende urbanisering. Og hvis en virksomhed har været vant til at arbejde med byggeri, kan det være svært at omstille sig til for eksempel klima- og kystsikring. Fremtiden kan med andre ord byde på nogle voldsomme forskydninger for de enkelte virksomheder.” (Licitationen)