Presseklip: Klimakrav, kommuneaftale og Den Sorte Svane

Uge 23 2024

Ugens presseklip: Klimakrav, kommuneaftale og Den Sorte Svane

I forgangne uge bragte flere medier historier om de nye klimakrav til byggeriet, der blev præsenteret i torsdags. Adm. Direktør i FRI, Henrik Garver ser overordnet positivt på aftalen: ”Først og fremmest er det rigtig positivt, at den her aftale er landet nu. Vi har længe sagt, at vi har brug for at kende klimakravene til byggeriet fra 2025 så hurtigt som muligt. At forhandlingerne derfor er gået så hurtigt, da de først kom i gang, er politisk godt arbejde,” udtaler Henrik Garver i en artikel bragt af Licitationen. Flere andre medier, bl.a. Policywatch og Dagens Byggeri har også lavet historier på samme emne med udtalelser fra den Administrerende Direktør.

Ugen har også budt på en præsentation af en ny økonomiaftale mellem Regeringen og KL, der hæver kommunernes anlægsloft, hvilket Henrik Garver har været ude at kommentere på: ”Det er ikke det nødvendige løft, der reelt er brug for, hvis kommunerne skal have en chance for at indhente efterslæbet på vedligehold af de kommunale bygninger og de kommunale veje, cykelstier og broer. Det rigtige havde været, hvis kommunerne havde fået en særskilt ramme, eksempelvis 5 mia. kr. om året, på toppen af anlægsrammen, til strategisk at indhente efterslæbet på den kommunale infrastruktur,” siger han i en artikel i Licitationen.

Henrik Garver har også forholdt sig til den højst bemærkelsesværdige dokumentar ”Den Sorte Svane”, og ingeniørbranchens rolle i sagen: ”Inden for miljøområdet er der ikke tilstrækkelige certificeringsordninger. Hvad skal der til for at være miljørådgiver? Hvor lille, eller begrænset, faglig baggrund kan du stå på for at kalde dig miljørådgiver? Måske er kompetencerne ikke til det, man sælger sine ydelser til,” udtaler han i et interview med Børsen. Emnet er ligeledes omtalt i Ingeniøren/Proing-medier.