Presseklip: Kritikken af certificerede er forfejlet

Uge 34 2023

Kritikken af certificerede er forfejlet

ProIng/BuildingTech har interviewet Adm. direktør i FRI Henrik Garver, i forlængelse af debatten i Licitationen om hvorvidt byggeri generelt overdimensioneres efter indførelsen af certificeringsordningen. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, påpeger at det ikke er det billede FRI ser, men han foreslår også, at ordningen får et generelt servicetjek. (ProIng/BuildingTech) 

Danske brancheudfordringer på den internationale scene

FIDICs nyhedsplatform Infrastructure Global sætter i denne uge fokus på en række brancheudfordringer, som gælder i Danmark såvel som internationalt. Udgangspunktet er et TV2-News interview med COWI’s Vicepræsident og formand for FRI, Henrik Winther, som beskriver, hvordan COWI arbejder med tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft med attraktive arbejdsbetingelser og ved en prioritering af store, komplekse projekter indenfor grøn omstilling. Henrik Winther beskriver hvordan det er en brancheudfordring for FRI-virksomheder. Henrik Winther er blandt oplægsholderne til den årlige FIDIC Infrastructure conference, som afholdes i Singapore d. 11. og 12. september”. (Infrastructure Global) 

Regerings klima-nødplan er for snæver

I klimaforhandlingerne møder regeringen kritik fra FRI for at ville bruge mere biobrændstof: "Vi står i en situation, hvor både vores klima og landbrugsareal er presset. Derfor er det ikke optimalt at bruge arealer, som er bedre udnyttet andetsteds, til at producere biomasse til biobrændstoffer," siger adm. direktør Henrik Garver. "Biobrændstof er på globalt plan ikke en god løsning for klimaet, selvom det på papiret kan bidrage til at mindske de danske udledninger. Det ved vi fra bl.a. Klimarådets beregninger," tilføjer han. (Dagens Byggeri, Bygtek)

Aabenraas byggeskandale fører til mulige lovændringer

FRI har, i TV Syd, kommenteret en sag fra Aabenraa kommune, hvor en række beboerne er blevet bedt forlade deres hjem, fordi Dancert har fundet fejl i en stikprøvekontrol af det indsendte projektmateriale. Sagen er i denne uge omtalt i en række medier. (Ingeniøren, Der Nordschleswiger)

Ny forening for certificerede statikere på vej

Efter længere tids tilløb er landets godt 200 certificerede statikere klar til at organisere sig i en ny forening. Foreningen for Certificerede Statikere afholder stiftende generalforsamling onsdag i næste uge. FRI hilser den nye forening velkommen og har tilbudt at hjælpe foreningen med det administrative arbejde. (Licitationen)

Konstruktørforeningen indtræder i Værdibyg

Konstruktørforeningen er indtrådt i Værdibyg på lige for med FRI, Danske Arkitektvirksomheder, DI Byggeri, Bygherreforeningen, BAT Kartellet og Tekniq Arbejdsgiverne. ” Vi har i mange år haft et rigtig godt samarbejde med Konstruktørforeningen, så vi er glade for, at vi nu kan bringe foreningen og deres medlemmer endnu tættere på Værdibyg”, siger formand for Værdibygs styregruppe og chef for byggeri og byggepolitik i FRI, Inge Ebbensgaard, i en pressemeddelelse. (Building-Supply, Licitationen, Konstruktørforeningen, Værdibyg, Dagens Byggeri, Bygtek)