Presseklip: Samlet byggebranche protesterer over stigende softwarepriser

Uge 38 2022

Nordiske ingeniører og arkitekter kritiserer igen amerikanske Autodesk for at hæve prisen på CAD-software uden at forbedre kvaliteten. FRI støtter kritikken. ”Autodesk er hovedproblemet, men det gælder egentlig også de andre software-leverandører. Deres priser er steget rigtig meget”, udtaler adm. direktør i FRI, Henrik Garver. (Ingeniøren)

FRI vinder pris for arbejde med diversitet og ligestilling

Mandag aften blev FRI i Geneve kåret som vinder af FIDIC Member Association Excellence Award i kategorien Best Diversity and Inclusion Initiative. FIDIC er den internationale brancheorganisation for rådgivende ingeniørvirksomheder. FRI vandt prisen for etableringen af FRI’s Forum for Diversitet og Ligestilling, herunder vores anbefalinger i forhold til løn under barsel/forældreorlov for FRI-virksomheder, vores guideline ift. når medarbejdere bliver forældre, vores indsats for at måle på diversitet og ligestilling og ambitionerne om at arbejde med bias m.v.. I en tid, hvor mangel på kvalificeret arbejdskraft står som en systemisk udfordring for branchen, er arbejdet medvirkende til at tiltrække en bredere gruppe af kandidater til vores medlemsvirksomheder og tilknytte de nuværende medarbejdere i længere tid – også når deres personlige situation forandres. (Tech Management)

Konservativt forslag kan sende energiregning og forbrug ned

Et nyt forslag fra De Konservative skal sætte skub i energirenoveringerne af de private boliger. Helt konkret foreslår partiet en såkaldt Grøn Boligbelønning, der udløser en kontant gevinst for at løfte boligens energimærke. De Konservative er allerede til næste år klar til at sende 900 mio. kr. efter forslaget og 700 mio. hvert af de følgende år. Det er et rigtigt godt skridt på vejen, skriver FRI sammen med DI, Danske Arkitektvirksomheder, SYNERGI og Rådet for Grøn Omstilling i et debatindlæg. (Sjællands Nyheder, Nordjyske Thy-Mors, Nordjyske Stiftstidende Himmerland, Nordjyske Stiftstidens Vendsyssel, Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Fyens Stiftstidende, Ecocouncil.dk (Det Økologiske Råd), Frederiksborg Amts Avis, Frederiksborg Amts Avis Helsingør, Sjællandske Slagelse, Sjællandske Næstved, Lolland-Falsters Folketidende, Nordvestnyt Holbæk/Odsherred, Nordvestnyt Kalundborg, Dagbladet Køge, Dagbladet Roskilde, Dagbladet Ringsted)

Mangel på STEM-arbejdskraft presser medarbejderne

Næsten en tredjedel af de ingeniører og it-specialister, der arbejder et sted med mangel på arbejdskraft, føler sig hele tiden eller ofte stressede, viser ny undersøgelse fra IDA. Og det går dårligt i spænd med det fokus, branchen har på netop fastholdelse. Ifølge en undersøgelse fra FRI er der i gennemsnit en medarbejderomsætning på 16 pct. hos de rådgivende ingeniørvirksomheder. (Ingeniører, TechManagement, Version2.dk)