Presseklip: Nu revurderes den økonomiske regulering

Uge 44 2023

Vand: Nu revurderes den økonomiske regulering

Ny ekspertgruppe skal gennemtænke modellen for arbejdet med økonomisk regulering af vand- og forsyningsselskaber. FRI er med i arbejdet sammen med DI, DANVA, Dansk Miljøteknologi og udvalgte virksomheder. Målet er at kunne præsentere en regulering, der er lettere at gennemskue og forstå end den aktuelle. (Udbudsmedia.dk)

FRI glad for energi-udspil

Regeringen har præsenteret et nyt udspil, der skal fremme mere grøn energi på land. Det indeholder flere positive elementer, mener FRI. ”Udspillet her adresserer nogle vigtige problematikker og mulige løsninger på at få udbygget VE (vedvarende energianlæg, red.) på land. Foruden den øget kompensation til naboer og lokalsamfund, som vi mener er nødvendig, så er vi særligt glade for regeringens fokus på at mindske myndighedsbarrierer”, siger energi- og klimapolitisk konsulent i FRI, Frederikke Vorborg. (ArkByg)

Kritik af regerings klimatilpasningsplan: ”Helt utilstrækkeligt finansieret”

Med års forsinkelse præsenterede Miljøminister Magnus Heunicke (S) mandag regeringens udspil til en plan for klimatilpasning i Danmark. I sig selv en positiv nyhed, selvom planen ikke tilvejebringer en egentlig langsigtet plan for klimasikring af Danmark, vurderer FRI i en pressekommentar. ”Der er mange gode intentioner i planen, men der er også mange vanskelige spørgsmål omkring finansiering og organisering af området, der står ubesvaret hen”. (Dagens Byggeri, Bygtek)